Cimber Sterling-oprydning på vej mod 20 mio. kr.

Regningen for kuratorernes arbejde med at rydde op i boet efter Cimber Sterling nærmer sig med hastige skridt 20 mio. kroner.

Mens mere end 800 piloter, stewardesser, mekanikere, kontoransatte og lignende blev arbejdsløse, da Cimber Sterling den 3. maj sidste år blev erklæret konkurs, så har det til gengæld skabt beskæftigelse i advokatbranchen. Det viser den status for boopgørelsen, som konkursboets kuratorer den 3. marts udsendte til de kreditorer, som utålmodigt venter på, om der er nogen værdier at gøre krav på.

Hos advokatfirmaerne Kromann Reumert og Lett, som er kuratorer for konkursboet, er der de første 10 måneder efter konkursen blevet faktureret mere end 15.000 timer for arbejdet med at opgøre boet i de i alt fem involverede selskaber. Og kuratorerne havde indtil starten af marts i år bevilget sig selv 16,2 mio. kroner for arbejdet.

Taxametre vil tikke
Af de fem Cimber-Sterling selskaber, har de to advokatfirmaer brugt flest timer med Cimber A/S. 6463 timer var det i starten af marts blevet til.

Men også i arbejdet med selskabet Cimber Air Leasing er der blevet brugt mandetimer i rigt mål. I alt 5652 timer er brugt på blandt andet at udrede ejerskabet til motorer og andre dele på en stor del af de 11 fly, som Cimber Sterling ejede. En strid, som langt fra er løst. Derfor har kuratorerne også lagt op til, at der skal afsættes yderligere 1,050 mio. kroner i boet efter Cimber Air Leasing til det videre advokatarbejde.

I de sidste tre selskaber, Cimber Air Data, Cimber Sterling Group og Cimber Air Maintenance Center er der brugt henholdsvis 549 timer, 646 timer og 2027 timer. For det arbejde har kuratorerne indtil videre fået henholdsvis 750.000 kroner, 800.000 kroner og 3,9 mio. kroner bevilget

Det er kun i opgørelsen for Cimber Air Leasing, at kuratorerne har foreslået et helt konkret beløb afsat til det fortsatte arbejde. Men boene i alle fem selskaber er langt fra gjort op, og derfor må det forventes, at advokaternes taxametre vil tikke længe endnu og sandsynligvis bringe advokatregningen op over 20 mio. kroner for oprydningen efter en af landets største konkurser.

Trække ud i flere år
Det er dog ikke kun hos kuratorerne, at konkursen har skabt arbejde og indtjening. For advokaterne hos Kromann Reumert og Lett har blandt andet brugt deres tid på at skrive breve frem og tilbage til advokater, der repræsenterer de virksomheder, som har penge til gode eller de banker og leasingselskaber, som ejer eller har pant i fly, motorer og andre komponenter på de 11 fly.

Netop striden mellem boets kuratorer og panthavere kan sagtens trække ud i flere år, da den er endt i flere retssager.