Cimber Sterling skal ikke flyve til Iran

Svenske Teheran Travel Group har annulleret kontrakten med Cimber Sterling, der hver tirsdag frem til slutningen af september skulle have opereret en rundtur fra København til Teheran. Ifølge flyselskabet er det manglende efterspørgsel, der er årsag til aflysningen.

Det var en charterkontrakt til en lidt usædvanlig destination, som Cimber Sterling i begyndelsen af året indgik med det svenske Teheran Travel Group.

Hver tirsdag fra midten af marts til udgangen af septemberskulle et Boeing 737-700 flyve med plads til 148 passagerer flyve fra Københavns Lufthavn til Teheran og retur igen.

En charterkontrakt, der samtidig gav anledning til en række sikkerhedsmæssige og praktiske overvejelser. Således blev det på et tidspunkt overvejet af tildække Dannebrogs-flaget på siden af Cimber-flyet, ligesom der også har været spekulationer om, hvor der skulle tankes brændstof p.g.a. embargo.

Men nu er flyvningerne tilsyneladende annulleret. De er fjernet fra reservationssystemerne og på Teheran Travel Group´s hjemmeside kan man på arabisk og svensklæse følgende tekst: “Hemsidan är stängd tillsvidare.“

Cimber Sterling´s kommunikationschef Signe Thorup bekræfter, atkontrakten er blevet annulleret, idet Teheran Travel Group ikke har været i stand til at sælge det antal sæder, der blev kalkuleret med.