CityJet benytter Sukhoi Superjet SSJ100 (Foto: CityJet)

CityJet åbner base i London-lufthavn

Irske CityJet, der er underleverandør til SAS, vil næste sommer åbne base i London Southend Airport.

Det irske flyselskab CityJet har mange aktiviteter rundt omkring i Europa. Næste sommer indledes et nyt kapitel, når CityJet etablerer en base i London-Southend lufthavnen. Aftalen er kommet på plads gennem forhandlinger med Stobart Group, der ejer den britiske lufthavn, der ligger omkring 65 kilometer øst for London.

London Southend Airport

London Southend Airport

CityJet vil placere et ikke nærmere angivet antal fly i London-Southend, hvorfra der fra sommertrafikprogrammets start skal etableres ruter til en række europæiske destinationer. Ifølge flyselskabet vil base-etableringen i London Southend Airport skabe 80 nye job i regionen omkring Southend-on-Sea.

“Det er en stor glæde for os at indlede samarbejdet med CityJet om at tilføre flere flyvninger til London Southend Airport. Gennem denne aftale vil der blive åbnet omkring 18 nye ruter, hvilket vil give vores passagerer flere valgmulighed. Disse nye flyvninger vil kunne tilføre lufthavnen op imod 600.000 passagerer om året, hvilket styrker os i bestræbelserne på at nå vores mål på 2,5 millioner passagerer i 2018,” siger koncernchef Andrew Tinkler fra Stobart Group.

Syvende base
Hvorvidt aftalen også indebærer, at CityJet skal overtage Stobart Air forlyder der intet om. Ifølge britiske medier har CityJet længe bejlet til Stobart Air på samme måde som det irske flyselskab i øjeblikket forhandler med SAS om en overtagelse af Cimber.

CityJet har i dag baser til egne operationer i Dublin, Amsterdam og London City, og herudover har selskabet en base i Paris-CDG til at betjene flyvningerne på vegne af Air France samt en base i henholdsvis Stockholm og Helsinki, hvorfra CityJet flyver for SAS med CRJ900-fly.

CityJet har netop modtaget det tredje af i alt 15 russiske Sukhoi SSJ100 Superjets og yderligere tre er i produktion i øjeblikket. Flyet er et kort- og mellemdistancefly med plads til 98 passagerer.

 

Relaterede artikler:

CityJet vil ikke kommentere på Cimber og Stobart

CityJet får pris for at vinde SAS-kontrakt

Cimber-bejler på vej til at overtage Stobart Air

SAS sælger Cimber

CityJet modtager første russiske fly