Clinton på besøg i Sønderborg Lufthavn

Under et stort sikkerhedsopbud landede USA´s tidligere præsident Bill Clinton onsdag eftermiddag i Sønderborg Lufthavn.

USA´s 42. præsident Bill Clinton var onsdag aften hovedtaler ved CSR Awards 2012 i Alsion i Sønderborg, der er Sønderjyllands nye viden- og kulturcenter.

Det medførte travlhed i Sønderborg Lufthavn, der i går ved 14.30-tiden kunne modtage et stort Gulfstream jetfly med eks-præsidenten om bord.Flyrejsen til Sønderborgvar tilbagelagt på 7 timer og 45 minutter direkte fra Tampa i Florida.

Besøget var omgærdet af store sikkerhedsforanstaltninger, hvilket på forhåndhavde fået12 ansatte fra den amerikanske sikkerhedstjeneste Secret Service til at gennemgå lufthavnen minutiøst i forhold til at udarbejde en risikovurdering.

Den prominente gæstblev da også ved ankomstenmandsopdækket af Secret Service-vagter, der i samarbejde med PETog dansk politi sørgede for ekskorte til Hotel Comwell Sønderborg, hvorBill Clintonskulle opholde sig inden aftenens arrangement.

Bill Clinton forlod dansk jord igen onsdag aften ved 21-tiden, hvor den private jet satte kursen mod Amsterdam´s Schipol-lufthavn.

Besøget i Sønderborg Lufthavn havde tiltrukket mange interesserede fra lokalområdet samt flere flyspottere. Ifølge lufthavnschef Anders Sørensen var der stor interesse for Gulfstream-flyets potente motorer, derefter sigende skulle væreudviklet i et samarbejde mellem RollsRoyce og BMW.

Flere fotos fra besøget kan ses på Sønderborg Lufthavns Facebook-side.