Comefly annullerer hovedparten af Florida-oplæg

Den nyeetablerede danske rejsearrangør Comefly lagde ud med samlet 40 afgange fra København og Aalborg til Fort Myers i Florida. Nu reduceres oplægget til kun fem afgange, der alle udgår fra Aalborg Lufthavn. Men på bureauets hjemmeside solgte Comefly i løbet af mandagen stadig rejser til de annullerede afgange.

I slutningen af november måned overraskededen nyetablerede rejsearrangør Comefly den danske rejsebranche ved at introducere et ganske ambitiøst oplæg med charterflyvning til Fort Myers i Florida.

Comefly havde visse startproblemer. Blandt andet blev en egentlig markedsføring af rejserne igangsat, førend registeringen var på plads i Rejsegarantifonden. Herudover forlod en af initiativtagerne – og den eneste med egentlig branchkendskab – selskabet kort før lanceringen.

Hensigten var, at Comefly fra 14. juniog frem til efterårsferien skulle udbyde en charterserie på i alt 40 afgange fra henholdsvis Aalborg og København til Fort Myers i Florida. Comefly havde oprindeligt kontraheret et fly af typen Airbus A330-200 med i alt 358 sæder hos britiske Monarch Airlines. Dermed var der lagt op til et udbud på ikke færre end 14.320 flysæder til den populære amerikanske feriedestination.

Men nu har Comefly opgivet at gennemføre hele charterserien.Comefly´s direktør Steen Normann sendte søndag eftermiddag den 3. april en mail til alle bureauets kunder med orientering om, at kun fem ud af i alt 40 afgange ville blive gennemført – alle fra Aalborg Lufthavn.

“For ringe salg af billetter“

Årsagen til aflysningerneangives som “for ringe salg af billetter“. Derfor annulleres alle afgange udenfor højsæsonen samt alle afgange fra Københavns Lufthavn.

“Vi beklager meget at vi bliver nødt til at tage dette skridt, men en opretholdelse af alle flyvninger ville ikke kunne forsvares forretningsmæssigt og selskabet ville ikke overleve. Med disse justeringer vil vi sikre at vi også i fremtiden vil kunne tilbyde nonstop transport fra Danmark til Florida, dog med et program der vil være tilpasset markedets aktuelle efterspørgsel,“ skriver direktør Steen Normann i en mail til kunderne.

Comefly har valgt at gennemføre fem flyvningerpå onsdage fra21. juni til og medden 19. juli. Afgangstiderne er ændret, således at afgangen er kl. 10.00 fra Aalborg Lufthavn med ankomst i Fort Myers kl. 14.35. Herudover er hjemrejsen ændret, således at gæsterne skal en dag tidligere hjem end oprindelig planlagt. Det betyder, at der flyves fra Fort Myers på tirsdag kl. 16.30 med ankomst i Aalborg onsdag morgen kl. 07.35. Sidste returrejse fra Fort Myers sker den 2. august.

Tilskud på 200 kroner til Aalborg-returbillet

Alle kunderne, der har bestilt rejser til København-afgangene har fået tilbudt at få de indbetalte penge tilbage, alternativt at få et tilskud på 200 kroner pr. persontil en retur-indenrigsflybillet til Aalborg Lufthavn til en af de fem afgange, der gennemføres herfra.

Det rækker dog ikke langt med 200 kroner. Billigste returbillet med Cimber Sterling er 668 kroner på de valgte dage, mens Norwegian kan flyve retur til Aalborg for 407 kroner i den omtalte periode.

Hertil siger direktør Lars Thykier fra Danmarks Rejsebureau Forening. ”Hvis kunderne får tilbudt at rejse fra Aalborg i stedet for København skal Comefly dække samtlige omkostninger til transporten til Aalborg i henhold til EU-direktiv EU261/2004.“ Herudover påpeger Lars Thykier, at selvom Comefly aflyser mere end 14 dage før afrejse,ændrer det ikke på det forhold, at der skal dækkes eventuelle ekstraomkostninger.

“Hvis kunderne er kommet iklemmemed forudreserveret billeje eller hotelophold, der er garanteret og forudbetalt, skalComeflyformentlig også dække dette,“ vurderer Lars Thykier.

Men trods aflysningen af flyvningerne, var det mandag aften stadig muligt at købe rejser til de aflyste afgange på selskabets hjemmeside.

Hertilsagde Comefly´s administrerende direktør Steen Normann mandag til CHECK-IN.dk. “Vores hjemmeside bliver rettet i nat (natten mellem mandag og tirsdag, red.). Men vi har villet give alle passagerer direkte besked inden vi ændrede på siden. De sidste passagerer har modtaget mail her til eftermiddag,“