Corydon: SAS var gået konkurs i denne uge

Finansminister Bjarne Corydon er ikke i tvivl om, at SAS var gået konkurs allerede i denne uge, hvis ledelsen og fagforeningerne ikke var blevet enige om en aftale.

“Det er ubetinget, at SAS ville være gået konkurs i denne uge,“ sagde finansminister Bjarne Corydon mandag eftermiddag til CHECK-IN.dk kort tid efter, at SAS-ledelsen havde fået den sidste aftale på plads med den danske kabineforening mandag eftermiddag.

Dermed bekræftede finansministeren, at der ikke blot var tale om spin for at lægge maksimalt pres på fagforeningerne, da SAS lørdag beordrede flyene tanket fuldt op når de forlod skandinavisk jord for at de kunne returnere i tilfælde af en konkurs. SAS anbefalede også medarbejderne at medbringe kontanter, så de kunne klare sig, hvis de strandede i udlandet.

Mobil under puden
Bjarne Corydon har da også fulgt tæt med i udviklingen i de seneste fire dages dramatiske forhandlinger.

”Jeg har sovet undervejs, men det har været med mobiltelefonen under puden og den har beepet mange gange,” fortalte en tydeligt lettet minister.

“Det er en stor lettelse for medarbejderne, for ledelsen, for København og for Danmark, at en aftale kom på plads. For vi skal have et konkurrencedygtigt luftfartsselskab, og derfor har vi alle lov til at være en smule glade, når det lykkedes,“ siger Bjarne Corydon, der håbet at planen kan give selskabet arbejdsro.

”Planen er meget vidtgående, og jeg er sikker på at den vil skabe ro om SAS, Københavns Lufthavn og skatteydernes penge,” sagde finansministeren, der samtidig slog fast, at han har stor tillid til bestyrelsesformand Fritz Schur.