Morten Mortensen, ruteudviklingschef i Københavns Lufthavn. (Foto: Københavns Lufthavne)

CPH ansætter ny ruteudviklingschef

Den 1. marts tiltræder 45-årige Morten Mortensen som ny ruteudviklingschef i Københavns Lufthavn. Han kommer fra en projektansættelse hos Santa Fe, der beskæftiger sig med flytning og arkivforvaltning i Asien.

Torsdag den 8. oktober ryddede den tidligere ruteudviklingschef Ole Wieth Christensen sit skrivebord hos Københavns Lufthavne A/S efter 12 års ansættelse.

Det var kommerciel direktør Peter Krogsgaard, der mente, at deres veje måtte skilles, angiveligt som følge af uenighed om, hvordan den strategiske indsats på ruteudviklingsområdet skulle tilrettelægges.

Nu har Peter Krogsgaard fundet en ny ruteudviklingschef til lufthavnen. Det bliver den 45-årige Morten Mortensen, der siden september måned har været projektansat hos Santa Fe Relocation (det tidligere EAC, red.).

Ifølge Københavns Lufthavn er det en erfaren leder med stor international indsigt i transport og infrastruktur, der fremover skal sælge Københavns Lufthavn til flyselskaber i hele verden. Karrieren tæller nemlig ansættelser hos A.P. Møller – Mærsk og 3M i Danmark og i udlandet.

“Udover at have betragtelig erfaring fra udlandet og et internationalt udsyn fra stillinger i blandt andet Singapore og Holland, så får vi med Morten en skarp strateg og dygtig teamleder, der har arbejdet med infrastruktur til lands, til vands – og nu i luften,“ siger kommerciel direktør Peter Krogsgaard i en pressemeddelelse.

Fra rengøringsartikler til shipping
Morten Mortensen er født i Kolding og fik sin HD-uddannelse på Handelshøjskolen i Aarhus. Her startede karrieren med en stilling som salgskonsulent hos 3M indenfor segmentet med rengøringsartikler.

Efter seks og et halvt år hos 3M, hvor seneste stilling var som marketingchef for kontorartikler, blev Morten Mortensen i 2002 udpeget som intern konsulent hos 3M i Danmark med ansvar for at implementere procesoptimeringssystemet Six Sigma. Efter næsten tre år i denne rolle blev det et springbræt til en stilling som implementeringsansvarlig hos Maersk Procurement i København.

Herefter fortsatte karrieren i APM Terminals i Holland fra 2008 til 2010, inden en rolle som kontraktschef hos Maersk Line i Singapore lokkede. I Singapore blev det også til et relativt kort bekendtskab med Dan-Bunkering, først som lokal direktør i Singapore og siden regional direktør for Asien. Det blev til samlet 14 måneder hos Dan-Bunkering, hvor Morten Mortensen fratrådte den 30. april sidste år.

Morten Mortensen ønsker ikke at udtale sig til CHECK-IN.dk om sin kommende stilling før sin tiltrædelse den 1. marts. I en pressemeddelelse siger han dog følgende:

“Der skal bygges videre på den succes ruteudviklingsteamet og resten af lufthavnen har haft med at skaffe flyruter og vækst til Danmark. Med lufthavnens plan om at vokse fra 25 til 40 millioner passagerer bliver der nok at tage fat på, så jeg kan roligt sige, at jeg glæder mig utroligt meget til at komme i gang.“