CPH: Behold bæltet på

Passagerer kan beholde bæltet på, når de går gennem sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn. Der er dog kun tale om en tidsbegrænset test.

Frem til den 31. oktober er det en lille smule lettere at komme igennem sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn. Ikke fordi lufthavnen har tryllet køerne væk eller tilladt passagererne at medbringe mere end 100 milliliter væske.

Til gengæld skal man frem til den sidste dag i måneden ikke længere tage sit bælte af, inden man går gennem sikkerhedskontrollen. Det er lufthavnens brug af nye kropsscannere, der har ført til at bælterne kan blive siddende på bukserne.

Lette vejen
For de nye scannere har sat gang i en række tests.

“Vi tester løbende de forskellige processer i security for at gøre det så nemt som muligt for passagererne. Med de nye security scannere har vi fået et mere enkelt og diskret eftersyn, hvis der bliver “bippet“, når man som passager går igennem metaldetektoren,” forklarer sikkerhedschef Johnnie Müller fra Københavns Lufthavn og fortsætter:

”Derfor gennemfører vi en række forskellige test – lige nu med bælter. Målet er at finde ud af, om vi inden for lovgivningens rammer kan lette processen for passagerne hele vejen igennem sikkerhedstjekket,” siger Johnnie Müller.

Luksus’en med at kunne beholde bæltet på tilbydes både i SAS Fast Track og i den centrale sikkerhedskontrol melllem Terminal 2 og Terminal 3.