Morgentravlhed i Terminal 2 i Københavns Lufthavn. (Foto: Matthias Wagner)

CPH: Fremgang på 8.000 passagerer på én måned

Genopretningen er næsten gået i stå i Københavns Lufthavn, hvor passagertallet fra august til september blot steg med 7.974. Der var i september 54 procent færre passagerer i forhold til samme måned i 2019.

Da optællingen af passagerer for august var færdig kunne Københavns Lufthavn glæde sig over, at 1.286.187 passagerer havde rejst til, fra eller via lufthavnen på Amager.

Men i september har udviklingen næsten stået stille. Her var der nemlig 1.294.161 passagerer gennem terminalerne, og det var blot 7.974 flere end i august. I den sammenhæng skal det dog tilføjes, at der i august var 31 kalenderdage mod blot 30 i september.

Alligevel glæder CPH sig over, at passagertallet er blevet tredoblet siden man valgte at fjerne restriktionerne for rejser i EU og Schengen-landende fra den 26. juni i år.

“Der har været en stor, opsparet rejselyst, som er sluppet løs efter det blev lettere og langt mere gennemskueligt at rejse,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Brug for enklere rejseregler
Samtidig lægger direktøren ikke skjule på, at hvis flyrejser og udenlandsk turisme i Danmark skal have mere luft under vingerne, er der brug for endnu enklere rejseregler og aktiv markedsføring af Danmark som et sikkert land.

Det er nemlig primært danskere og sydsvenskere, der udgør hovedparten af de rejsende i øjeblikket, og der er brug for, at der kommer flere internationale passagerer gennem lufthavnen.

“Før coronakrisen rejste op mod seks millioner udenlandske turister og forretningsfolk igennem terminalerne. Her er genopretningen ikke rigtigt kommet i gang. Det rammer hoteller, kultur, konferencer, restauranter og alle andre grene af oplevelsesøkonomien hårdt,” uddyber Peter Krogsgaard.

Under 20.000 passagerer om dagen i 2021
I oktober har CPH dog udsigt til større aktivitet, idet efterårsferien kommer til at markere årets travleste rejsedage med op til 70.000 afrejsende og ankommende passagerer fredag den 15. oktober.

Det er der også hårdt brug for, da CPH år til dato blot har registreret 5.197.401 passagerer, hvilket svarer til et dagsgennemsnit på 19.038 passagerer.

Dermed har Københavns Lufthavn i årets ni første måneder tabt 77,7 procent af de 23.300.362 passagerer, der benyttede lufthavnen i samme periode i 2019.

 

Relaterede artikler:

CPH klar til 70.000 rejsende på én dag

Passagertal i CPH stagnerede i august

CPH klarer sig bedre end de nordiske konkurrenter