Ankomstområdet i Terminal 3 i Københavns Lufthavn. (Foto: CPH)

Passagertal i CPH stagnerede i august

Antallet af passagerer i Københavns Lufthavn i august var det højeste til dato i år, men der var kun lidt over 50.000 flere rejsende end i juli. CPH glæder sig dog over et løbende større ruteudbud.

Passagertallene for Københavns Lufthavn i august ligner ved første øjekast til forveksling tallene for juli.

I den sidste sommermåned rejste 1.286.187 passagerer gennem terminalerne i Danmarks største lufthavn, hvilket var et fald på 56,3 procent i forhold til august 2019. Og lufthavnen havde kun 52.399 flere rejsende i august end i juli år. Ikke desto mindre er det den hidtil bedste måned for Københavns Lufthavn i 2021. I forhold til august 2020 var der en stigning i antal passagerer på 107 procent i august i år.

Men tallene for den ellers normalt så travle august var således stadig langt fra niveauet før coronapandemien. Og der er også stadig udfordringer, pointerer Københavns Lufthavn.

”Luftfartsbranchen i hele verden er svækket. Skiftende rejserestriktioner, løbende udfordringer med mutationer og usikre prognoser for fremtiden gør det svært for folk at planlægge både ferier og erhvervsrejser. Men heldigvis tyder alt på, at vi i Danmark er sluppet nådigt igennem pandemien, og en meget stor del af befolkningen er vaccineret, så vi er en sikker destination at besøge,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Flyselskaber øger ruteudbud fra CPH
Europa udgør stadig det klart største marked fra Københavns Lufthavn med 1.110.310 passagerer i august, mens 95.744 fløj indenrigs. Det hårdt pressede interkontinentale marked havde 80.133 rejsende i årets sidste sommermåned.

Selv om luftfartsbranchen fortsat befinder sig i en coronakrise, åbner flyselskaberne stadig løbende nye ruter fra Københavns Lufthavn. Og mange af dem går til netop europæiske destinationer, hvor der er flest rejsende.

”Det er rigtig positivt, at flyselskaberne løbende øger udbuddet fra CPH, og det er forståeligt, at de lige nu fokuserer ret entydigt på Europa,” fortæller Peter Krogsgaard.

Over 90 procent af aktiviteten i Københavns Lufthavn i august blev udgjort af trafik til og fra europæiske destinationer kombineret med indenrigsflyvningerne.

”Selvom trafikken primært var rettet mod europæiske destinationer, så ser vi alligevel på vores topdestinationer, at passagererne både søgte mod sol og sommer, men at der også har været erhvervsrejsende,” siger Peter Krogsgaard.

Aalborg er fortsat største destination
Den største destination fra Københavns Lufthavn i august var endnu en gang Aalborg, og på pladserne efter følger Stockholm, Amsterdam, Oslo og Paris. Herefter kommer Palma, Malaga, Istanbul, Frankfurt og Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik.

Selv om antallet af passagerer stadig er langt fra 2019-niveauet, er der stadig grund til at smile lidt i hovedstadslufthavnen. I august blev Københavns Lufthavn på tværs af alle kategorier kåret til den niende bedste lufthavn i Europa ved World Airport Awards.

Københavns Lufthavn var den næstbedste i Europa i underkategorien omkring effektivitet og smidighed til at udføre sikkerhedsprocedurerne, når rejsende og bagage skal gennem sikkerhedskontrollen. Lufthavnen i Zürich var bedst i dén kategori.

Kåringerne af de bedste lufthavne i Europa er baseret på en længere række kundetilfredshedsanalyser, som gennemføres i over 500 lufthavne i hele verden.

 

Relaterede artikler:

To ud af fem passagerer tilbage i CPH i juli

Tæt på fordobling i CPH

Passagervækst på over 40 procent i CPH