Københavns Lufthavn har kaldt ekstra personale ind i efterårsferien. (Foto: CPH)

CPH klar til 70.000 rejsende på én dag

Efterårsferien har sat skub i rejseplanerne. Derfor bliver der trængsel i Københavns Lufthavn i efterårsferien og i dagene op til. Men langt fra så meget som i 2018 og 2019.

Københavns Lufthavn ser frem til at modtage rigtig mange rejsende de kommende uger. Årets indtil videre travleste rejsedag ventes at blive fredag den 15. oktober, som er dagen før efterårsferien begynder, og som traditionelt er den helt store udrejsedag.

Den dag alene regner Københavns Lufthavn med, at i omegnen af 70.000 rejsende går gennem terminalerne. Hvilke dage, der ellers tegner til at blive særligt travle, ønsker lufthavnen ikke at oplyse.

Der er stadig et stykke op til passagertallene fra 2018 og 2019, hvor fredagene op til efterårsferien begge år satte rekord. I 2018 med 107.136 rejsende og i 2019 med 107.200 rejsende.

Længsel efter sol og varme
Når efterårsperioden i år ser ud til at blive travl, hænger det sammen med, at charterselskaberne har stort set udsolgt på rejser ned til solen og varmen. Og det er ikke bare danskere, der holder ferie i denne tid, svenskerne følger lige i hælene med deres efterårsferie, som ligger i uge 44.

Derfor opfordres passagererne til at være tålmodige, og til at forberede sig grundigt hjemmefra. Det gælder især i forhold til at have styr på coronapas og den øvrige rejsedokumentation.

”Man skal have et gyldigt coronapas eller en negativ test for at komme ud og flyve, og så er det vigtigt at være opmærksom på, at mange ankomstdestinationer kræver særlig dokumentation eksempelvis en indrejseformular (Passenger Locator Form). Det skal man undersøge hos enten rejsebureau eller flyselskab, hvis man er i tvivl,” siger Susanne Rose Plum, der er passagerchef i lufthavnen.

Husk mundbindet
Selvom danskerne ikke længere bruger mundbind i det offentlige rum, følger CPH stadig retningslinjerne fra EASA (EU’s agentur for luftfartssikkerhed), hvilket betyder brug af mundbind i alle EU-lufthavne og hos stort set alle flyselskaber.

”Men det er naturligvis helt legalt at tage det af, hvis man eksempelvis besøger et af de 21 åbne serveringssteder,” siger passagerchefen og tilføjer, at CPH indsætter ekstra personale til at hjælpe passagerne med at få en tryg og sikker start på rejsen.

Check ind hjemmefra
Vil de rejsende gøre det lidt lettere for sig selv, er det muligt at lave noget af arbejdet, inden de tager afsted til lufthavnen.

”En lang række flyselskaber har genåbnet for muligheden for at lave check-in hjemmefra, lige som selvbetjenings check-in i CPH også er muligt hos stadig flere flyselskaber. Dermed kan man komme hurtigere frem til sikkerhedskontrollen og videre ud på sin efterårsrejse, siger Susanne Rose Plum.

 

Relaterede artikler:

Oslo Lufthavn forventer stort rykind den 10. oktober

Status quo trods månedsrekord i CPH

Jet Time var årets højdespringer i CPH