SAS-fly i Københavns Lufthavn. (Foto: Adrian Westphal | CPH)

CPH: Passagertallet fortsætter med at stige i 2023

I januar var der godt 1,6 millioner passagerer, der rejste gennem Københavns Lufthavn, hvilket var omkring 80 procent af 2019-niveauet. CPH forventer, at passagertallet øges i løbet af året.

Antallet af passagerer, der rejser til, fra eller via Københavns Lufthavn øges måned for måned sammenlignet med 2019, der var sidste år før coronapandemien.

I januar var der helt præcist 1.597.779, der havde fundet vej til Københavns Lufthavn som rute- eller charterpassagerer. Det var 81 procent af de næsten to millioner passagerer, der blev registreret i CPH i samme måned i 2019  – og for øvrigt også i januar 2020.

Der er tale om en fordobling i forhold til januar sidste år, men på dette tidspunkt var der også stor vækst i coronapandemien som følge af omikronvarianten.

“Vintermånederne er ikke så travle som sommermånederne, men det er dejligt at se, at rejselysten er tilbage. Jeg glæder mig over, at vi næsten har dobbelt så mange passagerer i forhold til januar sidste år, hvor forskellige restriktioner stadig påvirkede flytrafikken,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Vigtigt med flere langdistanceruter
Som det har været tilfældet det meste af 2022, er det især de europæiske ruter, der har den største passagerfremgang. Således er 85 procent af Europa-passagererne vendt tilbage, og der flyves især til de traditionelt populære destinationer som London, Oslo og Stockholm. 

Málaga og Istanbul er også blandt de mest populære destinationer, og sidstnævnte skyldes især, at Turkish Airlines tilbyder et meget stort rutenetværk fra Istanbul Airport, hvorfra en stor del af de danske passagerer flyver videre til resten af verden.

Den robusthed i hub-funktionen savner man dog stadig i Københavns Lufthavn, der må vente nogle måneder endnu, inden det internationale trafikknudepunkt vil blive styrket. Det sker med nye langdistanceruter til Addis Ababa, Delhi og Montreal samt senere på året også Abu Dhabi,

”Det er vigtigt for os, at vi får flere langdistanceruter ud af Københavns Lufthavn. Det er med til at cementere vores position som trafikknudepunkt i Nordeuropa. Vi forventer, at passagertallet fortsætter med at stige i 2023. Rejselysten er der i hvert fald, det er tydeligt,” lyder det fra Peter Krogsgaard.

Forventer travl vinterferieperiode
Lige nu handler det i CPH om vinterferien, hvor der traditionelt er ekstra travlhed. I weekenden i uge 7 forventes omkring 135.000 passagerer at rejse fra Københavns Lufthavn, og en del flyver afsted mod Schweiz, Italien og Østrig, der er nogle af de mest populære lande at holde skiferie i.

”Det er dejligt, at der er fuldt tryk på rejseglæden, hvad enten det er ski-, storby- eller solferie. Vi glæder os til at tage mod de mange passagerer – og vi er klar til det. Vi opfordrer til, at man kommer til lufthavnen i god tid. Det vil sige to timer før afrejse, hvis man skal inden for Europa og tre timer inden, hvis man skal længere væk,” forklarer Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

22,1 millioner passagerer i CPH – og flere i 2023

CPH: Rejselyst nærmest usvækket

Mere gang i interkontinentale ruter fra CPH