Ruteudviklingsteamet i Københavns Lufthavn (Foto: CPH)

CPH-team skal sikre nye ruter i Barcelona

Københavns Lufthavn er på plads ved den 23. globale rutekonference, og udover nye ruter har lufthavnen også mulighed for at hente en pris med hjem fra den catalanske hovedstad.

Ruteudviklingskonferencen World Routes er det globale mødested for luftfartsindustrien, og i lørdags blev den 23. udgave officielt skudt i gang i Barcelona. Derfor sidder repræsentanter for 300 flyselskaber og 700 lufthavne over hele verden i disse timer og forsøger at finde et kommercielt grundlag for nye ruter, der kan starte op til det kommende sommertrafikprogram fra slutningen af marts 2018.

Som sædvanligt er Danmark repræsenteret på lige fod med de øvrige nordiske lande, og her er det traditionelt Københavns Lufthavn, der tager meget af opmærksomheden med en stor stand. Det er heller ingen undtagelse i årets udgave af World Routes, hvor medarbejderne i ruteudviklingsteamet er klar til en af årets allervigtigste begivenheder.

”Routes-konferencerne bruger vi både til at få en endnu stærkere forståelse for flyselskabernes behov og ønsker, og ikke mindst til at præsentere CPH og København som destination. Alle i teamet har kalenderen fyldt op af møder med både flyselskaber og andre lufthavne. Min forventning er, at vi både får ny viden og udvidet vores netværk blandt flyselskaber og andre lufthavne, som er udgangspunktet for, at vi kan udvide vores rutenetværk endnu mere fremover,” fortæller ruteudviklingschef Morten Mortensen til CHECK-IN.dk.

Solid nordisk repræsentation
Udover Københavns Lufthavn deltager også lufthavnene i Billund, Aalborg og Aarhus i den store event i Barcelona. Flere danske flyselskaber har også fundet vej til Barcelona, og det gælder blandt andet for Alsie Express, Jet Time, Primera Air samt Atlantic Airways fra Færøerne.

Norge er repræsenteret ved Avinor-lufthavnene i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim samt flyselskaberne Norwegian og Widerøe, mens SAS optræder under det svenske flag, hvilket også er tilfældet med den svenske lufthavnsoperatør Swedavia samt Skavsta Lufthavn, Småland Växjö Airport og Scandinavian Mountains Airport.

Den ekspansive islandske luftfartssektor er mødt op i Barcelona med repræsentanter fra Keflavik International Airport samt flyselskaberne Icelandair, Loftleidir Icelandic og WOW air. Endelig er Finnair repræsenteret ved rutekonferencen sammen med den nationale lufthavnsoperatør Finnavia.

Endnu en nominering
Udover de mange speeddating-aftaler mellem flyselskaber og lufthavne, danner World Routes også rammen om en årlig prisuddeling, hvor lufthavne, der har været særlige dygtige til ruteudvikling, bliver hædret.

Netop omkring World Routes Marketing Awards har CPH tidligere fejret store triumfer. Ruteudviklingsafdelingen i Københavns Lufthavn blev i 2013 i Las Vegas samt i 2015 i Durban kåret som verdens bedste i kategorien fra 20 til 50 mio. passagerer.

I år er CPH atter blevet nomineret, og ved arrangementet i Barcelona er den danske hovedstadslufthavn oppe imod Athen, Dublin, München, Oslo og Vancouver. Ved sidste års rutekonference i Chengdu i Kina var CPH også nomineret, men måtte tilbage til Danmark uden trofæet i kufferten. Men det er trods alt en præstation i sig selv at være nomineret.

”Igen i år er vi blandt de nominerede til den store pris, og alene nomineringen er en solid anerkendelse af det stærke samarbejde med flyselskaberne om udvikling af nye flyruter, som vi har. Det er vi naturligvis stolte over.”

 

Relaterede artikler:

Nominering til to skandinaviske storlufthavne

CPH blev overhalet af europæiske konkurrenter

CPH igen nomineret til ruteudviklingspris

CPH kåret som verdensmester i ruteudvikling

Kramer på besøg hos luftfartens kræmmermarked