Den store vækst i CPH har blandt andet resulteret i lange køer ved sikkerhedskontrollen. Foto: Andreas Krog.

CPH venter travlhed i påsken

Én million passagerer forventes at rejse gennem Københavns Lufthavn i påsken, og fredag bliver højtidens travleste dag.

Hvis man skal rejse til eller fra København Lufthavn i de kommende dage, kan det være en stor fordel at tage sine forholdsregler og være i god tid.

Påsken melder nemlig sin ankomst, og i den forbindelse forventer Danmarks største lufthavn stor travlhed. Fra fredag og 12 dage frem vil én million rejsende trampe gennem terminalerne, og rejsehøjtiden lægger fredag ud med 95.000 passagerer.

Københavns Lufthavn er beredt på det store indryk og ser frem til at servicere danske som udenlandske turister på bedste vis.

”Vi er klar til at tage imod de mange rejsende, der de næste dage flyver på ferie, og de mange turister, der besøger Danmark i påskedagene. Rejsen gennem lufthavnen bliver dog meget nemmere, hvis man også selv forbereder sig hjemmefra på særligt check-in og turen gennem sikkerhedskontrollen,” siger Thomas Hoff Andersson, passagerchef i Københavns Lufthavn, i en pressemeddelelse.

Ekstra ventetid i paskontrol
Man bør nok ikke møde op i sidste øjeblik, hvis man rejser uden for Europa eller Schengen. Lufthavnen forventer længere ventetid i paskontrollen, hvor der trådte nye regler i kraft i oktober 2017. Det betyder, at alle pas skal scannes elektronisk, og det øger ventetiden.

”Det er en god idé at møde op i god tid, hvis man skal igennem paskontrollen i løbet af påsken. Derudover kan man følge sin afgang på CPH.dk eller vores app, hvor de aktuelle ventetider i paskontrollen vil fremgå. Vi har naturligvis også personale til stede, der vil hjælpe passagerene godt igennem,” oplyser Thomas Hoff Andersson.

I det nye sommerprogram, der begynder med påsken, vil passagererne få 52 flere rejsemål at vælge imellem. 10 af destinationerne er helt nye. De mange flere ruter, der betyder det travleste sommerprogram nogensinde, vil utvivlsomt også føre til større rejsetravlhed i Københavns Lufthavn. Nye ruter fra og med påsken er blandt andet Sevilla, Bastia, Toulon og Hong Kong.

Nyt udvalg i Terminal 2
Påskens travlhed betyder desuden, at Københavns Lufthavn har gjort en ekstra indsats for at tage godt imod de mange mennesker, der enten skal bringe eller hente familie og venner. Lufthavnen har udvidet området før sikkerhedskontrollen i Terminal 2, hvor der er mulighed for blandt andet kaffe og take-away-mad. Herudover har man sørget for flere siddepladser og oplademulighed.

Nordens første Pret A Manger, ølbaren Jacobsen og 42RAW er blandt det nye, spændende udvalg i Terminal 2.

 

Relaterede artikler:

Påsken reddede CPH efter strejketab

Interkontinental fremgang i CPH

Skandinavisk fremgang i CPH

Ny Eventyr-lounge i CPH

Udvidet paskontrol kom godt fra start