Elektronisk pas- og immigrationskontrol i Københavns Lufthavn. (Foto: Jasper Carlberg)

CPH’s sommertrafik slår alle rekorder

Københavns Lufthavn venter i sommer 55 dage med over 100.000 passagerer. Det er mere end dobbelt så mange som sidste sommer. På den største dag ventes 115.000 rejsende.

Fredag den 15. juni satte Københavns Lufthavn ny rekord, da 108.000 passagerer rejste gennem lufthavnen i Kastrup.

Det er imidlertid blot en forsmag på den forestående sommertrafik, hvor lufthavnen forventer at sætte den ene passagerrekord efter den anden.

111 dage med over 100.000 passagerer
Mens CPH i løbet af hele 2017 havde i alt 22 dage med over 100.000 passagerer gennem terminalerne på én dag, forventer lufthavnen i år hele 111 dage med flere end 100.000 passagerer. 55 af disse dage – svarende til halvdelen – ligger i sommerferieperioden.

På den mest travle dag sidste sommer rejste 107.400 passagerer igennem lufthavnen. Den rekord er allerede slået, og denne sommer venter der dage med langt flere passagerer.

Mandag den 9. juli bliver en af de største rejsedage i CPH denne sommer med forventet 113.300 passagerer, mens der fredag i samme uge ventes 111.600 passagerer.

Flere passagerer på en dag end antal indbyggere i Aalborg
Årets allerstørste rejsedag i Københavns Lufthavn bliver søndag den 15. juli, hvor lufthavnen venter 115.000 passagerer. Det er flere mennesker end antallet af indbyggere i Aalborg (114.200) og 35.000 flere end der i gennemsnit gik gennem lufthavnen per dag i 2017. Eller udtrykt på en anden måde – over 43 procent flere passagerer end på en “normal” dag i lufthavnen.

”Vi har alle mand af huse til at hjælpe passagererne godt af sted og hjem igen, og som altid er forberedelse afgørende,” siger Kasper Hyllested, pressechef i CPH, til CHECK-IN.dk.

Ekstra fokus på paskontrollen
Denne sommer er den første med de nye EU-regler for paskontrol. De betyder, alle rejsende skal have scannet deres pas af politiet, når de krydser Schengengrænsen.

Lufthavnen har derfor udvidet antallet af paskontrolbokse i Finger C, hvor hovedparten af flyene til lande uden for Schengen afgår fra og ankommer til.

”Sammen med politiet, flyselskaber og handlere gør vi en ekstra indsats for at sikre, at paskontrollen bliver afviklet så smidigt og hurtigt som muligt. Vi har ekstra opmærksomhed på det og har også ekstra servicepersonale på til at hjælpe passagerer, hvis der skulle opstå ekstraordinært lange køer til paskontrollen,” siger Kasper Hyllested.

Fortsat ombygninger i Terminal 2
Til gengæld er ombygningen af sikkerhedskontrollen og etableringen af den nye gangbro mellem metroen og sikkerhedskontrollen i Terminal 3 for længst afsluttet, inden sommertrafikken sætter ind.

Lufthavnen præges dog fortsat af ombygninger i forbindelse med udvidelsen af Terminal 2 airside – området efter sikkerhedskontrollen.

De første ombyggede områder i T2 er åbnet, og i løbet af sommeren åbner flere og flere dele af terminalen, så lufthavnen forventer ikke større gener for passagererne i den forbindelse.

Relaterede artikler:

CPH tager ny gangbro i brug i Terminal 3

Varm maj ramte charterflytrafikken i CPH

Øget ferietrafik bag trafikvækst i CPH