Airbus A330-300 fra SAS. (Foto: SAS AB)

Daglig SAS-rute fra København til Boston

SAS sæsonlukker selskabets ruter til Miami, og skruer i stedet op for frekvenserne til Boston, der i fem måneder næste år får daglig betjening fra København.

Siden SAS den 29. marts 2016 introducerede en rute fra København til Boston, har der været en del justeringer af både kapacitet, frekvenser og flytype, og nu er mere på vej.

Ruten sæsonlukkes fra den 19. november i år og frem den til 30. marts 2019 for derefter at vende tilbage med fire ugentlige frekvenser. Fra den 6. maj 2019 og frem til og med den 27. september skrues der yderligere op, så SAS kommer til at tilbyde daglige flyvninger i denne periode.

“Boston er en efterspurgt destination i sommerprogrammet, og derfor er det glædeligt, at vi nu kan tilbyde en daglig flyvning fra København. Tidstabellen er rigtig god, og det giver også vores kunder i Sverige og Norge en mulighed for at flyve via København,” siger Lars Sandahl Sørensen, der er koncerndirektør i SAS. 

Opjusteringen til daglige flyvninger betyder dog, at SAS må annullere de planlagte flyvninger til Miami fra henholdsvis København og Oslo. SAS havde oprindeligt scheduleret to ugentlige Miami-afgange fra København samt en fra Oslo. Nu vil passagererne få tilbudt at blive ombooket til at flyve via Newark og derfra videre med Star Alliance-partneren United.

Sæsonruter til Boston og Miami
Da SAS tilbage i 2016 etablerede sig på Boston-ruten, var det med en specialbygget Boeing 737-700 opereret af schweiziske PrivatAir. Flyet var oprindeligt blevet benyttet på SAS-ruten mellem Stavanger og Houston. Da SAS i efteråret 2017 skulle levere flyet tilbage efter tre års wetlease, var man nødsaget til at tage A330-kapacitet fra Miami-ruten for at kunne fortsætte beflyvningen af Boston.

SAS har tilsyneladende konstateret, at Miami sælger bedst om vinteren, mens efterspørgslen på Boston er størst i sommerhalvåret, hvorfor de to ruter fremover skal dele et Airbus A330-fly 

“Mange af vores kunder har opdaget Boston, og Boston ikke længere kun er en destination for vores forretningskunder, Vores ferierejsende har også lyst til at opleve de mange kulinariske oplevelser kombineret med kulturen i området,” lyder det fra Lars Sandahl Sørensen.

For Københavns Lufthavn er det en fordel, at SAS har besluttet sig for at styrke Boston-ruten i fem måneder af sommertrafikprogrammet. I denne periode bliver flyet opereret fra København, mens den danske hovedstadslufthavn i vintertidtabellen må dele med lufthavnene i Oslo og Stockholm, når det gælder Miami-ruten.

 

Relaterede artikler:

Sådan præsterer SAS på USA-ruterne

SAS sæsonlukker Boston-rute

SAS i kraftig reduktion på Miami-rute

SAS indsætter A330-fly på Boston-rute

SAS åbner Boston-rute fra CPH