Danish Crown-direktør bliver lufthavnsformand

Finansdirektør Jan Nordstrøm fra Danish Crown er valgt til ny bestyrelsesformand for Aarhus Lufthavn. Han har tidligere talt varmt for at lukke lufthavnen og bygge en ny tættere på Aarhus.

På Aarhus Lufthavns ordinære generalforsamling den 6. maj blev der som ventet valgt en ny bestyrelse, hvori de fem ejerkommuners borgmestre indgår.

Herudover blev der valgt en ny bestyrelsesformand for den trængte lufthavn, idet ejerkommunerne ønskede, at en af tre udpegede lokale erhvervsfolk skulle tage plads for bordenden i bestyrelseslokalet.

Valget faldt på finansdirektør Jan Nordstrøm fra Danish Crown, der har været menigt medlem i bestyrelsen for Aarhus Lufthavn A/S siden marts 2011. Finansdirektøren i fødevarevirksomheden er på ingen måder ubekendt med luftfart.

Han var tidligere næstformand i det nu nedlagte Midtjyske Lufthavnsråd, der i mange år kæmpede for at lukke den nuværende lufthavn på Djursland og bygge en ny lufthavn uden for Aarhus. Herudover har han et virke som privatpilot og er samtidig administrator af firmafly-ordningen hos Danish Crown.

Udover opgaven som bestyrelsesformand i Aarhus Lufthavn er Jan Nordstrøm også indvalgt i bestyrelsen for fire andre virksomheder, henholdsvis Danish Crown UK Ltd., SPF Danmark P/S, A/S Hatting ks samt Østjydsk Bank A/S.

I bestyrelsen får han følgeskab af to andre erhvervsfolk. Ny i bestyrelsen er Jan Stausholm, der er administrerende direktør for Aarhus-virksomheden JS/World Media. Han afløser Kim Boyter fra Pressalit, der har trukket sig efter to år i bestyrelsen. Herudover er valgt Torben Boldsen, der er formand for Randers Regnskov.

Fire medarbejderrepræsentanter har også fået sæde i bestyrelsen udover de fem borgmestre, henholdsvis Jacob Bundsgaard (Aarhus), Claus Omann Jensen (Randers), Nils Borring (Favrskov), Claus Wistoft (Syddjurs) samt Jan Petersen (Norddjurs).

Fjerner bestyrelseshonorarer
På generalforsamlingen benyttede ejerkommunerne lejligheden til at takke den afgående bestyrelsesformand Ango Winther (S) fra Aarhus Kommune med en anerkendelse af det arbejde, der er udført “i en vanskelig markedssituation.“

Ango Winther måtte samtidig vinkel farvel til det årlige formandshonorar på 40.000 kroner, mens den tidligere Randers-borgmester Henning Jensen Nyhuus måtte se 15.000 kroner forsvinde ved sin afsked med bestyrelsen. De øvrige menige bestyrelsesmedlemmer mistede hver 10.000 kroner årligt i honorar.

Men det betyder ikke, at den nyvalgte bestyrelse med fem borgmestre kommer til at hæve tophonorarer – tværtimod. Generalforsamlingen besluttede nemlig, at man vil fjerne honorering, indtil der igen er overskud i Aarhus Lufthavn A/S.

Hidtil har honorarer til bestyrelse og direktion årligt udgjort 1,2 mio. kroner.