Airbus A31-200 fra Thomas Cook Airlines Scandinavia. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Dansk flyselskab kan blive solgt til Lufthansa

Lufthansa har officielt bekræftet, at selskabet har afgivet bud på Condor. Alternativt vil Lufthansa kunne byde på samtlige selskaber inklusive danske Thomas Cook Airlines.

I begyndelsen af februar kom det frem, at den gældsplagede britiske rejsekoncern Thomas Cook vil afhænde koncernens flyselskaber – enten samlet eller hver for sig.

Fristen for at afgive bud udløb den 7. maj, og nu har Lufthansa officielt bekræftet, at selskabet har valgt at byde på Condor med en samtidig option på at købe samtlige flyselskaber, hvilket også omfatter danske Thomas Cook Airlines Scandinavia.

“Vi besluttede i går på et bestyrelsesmøde at byde på hele Condor med muligheden for at udvide dette bud til alle Thomas Cook-flyselskaber,” sagde koncernchef Carsten Spohr tirsdag til nyhedsbureauet Reuters. Han tilføjede dog, at han ikke kunne forestille sig, at konkurrencemyndighederne i EU ville godkende et samlet salg til Lufthansa.

Flere mulige bydere
Lufthansa er den første aktør, der officielt har tilkendegivet at have afgivet bud på et eller flere af Thomas Cook-flyselskaberne, der omfatter tyske Condor, Thomas Cook Airlines UK, Thomas Cook Airlines Scandinavia og Thomas Cook Airlines Balearics.

Reuters har flere gange nævnt den amerikanske kapitalfond Indigo Partners som mulig byder. Indigo Partner førte frem til slutningen af marts forhandlinger om overtagelse af det nu krakkede WOW air, og Indigo har også betydelige interesser i det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air, der snart er tredjestørste lavprisflyselskab i Europa.

Herudover har rygtebørsen også nævnt britiske-spanske IAG, easyJet og Ryanair som mulige budkandidater. Ingen af selskaberne har ønsket at kommentere på dette, og Ryanair har tidligere udtalt, at man kun havde interesse i at overtage attraktive slots i udvalgte lufthavne i Europa.

Dansk selskab med god indtjening
Samlet råder flyselskaberne i Thomas Cook-koncernen over 103 fly, og 12 af disse er placeret i Danmark hos Thomas Cook Airlines Scandinavia. Der er tale om otte fly af typen Airbus A321-200 samt fire langdistancefly, heraf tre Airbus A330-300 og en A330-200.

I seneste regnskabsår transporterede Thomas Cook Airlines Scandinavia 2,4 millioner passagerer til og fra lufthavne i Danmark, Norge, Sverige og Finland. De 1.070 ansatte i det danske selskab var i 2017/18 med til at sikre et nettooverskud på 177,4 millioner kroner.

 

Relaterede artikler

Thomas Cook Airlines Scandinavia øger resultatet

Ryanair vil byde på slots fra Thomas Cook Airlines

Indtjeningsfremgang i Thomas Cook Airlines