Dansk salgschef forlader SAS

Kun et halvt år efter at Mette Krath fik ansvaret for salgsorganisationen hos SAS i Danmark, har hun opsagt sin stilling og tiltræder i efteråret som chef for storkundeafdelingen i en virksomhed i Danske Bank-koncernen.

Efter 14 år i SAS skal 42-årige salgschef Mette Krath snart i gang med nye udfordringer, der ikke har med luftfart at gøre. Hun har fået et tilbud fra Danica Pension om at blive chef for virksomhedens storkundeafdeling den 1. november.

Nyheden kommer lidt overraskende, idet SAS i en pressemeddelelse i slutningen af januar måned annoncerede Mette Krath som ny salgschef for en salgsorganisation i Danmark, hvor ansvaret for corporate-kunderne og rejsebureauerne var blevet lagt sammen.

Men den kommende afsked med SAS er dog helt udramatisk bedyrer Mette Krath.

“Jeg blev kontaktet omkring det kommende job i Danica Pension, men jeg har ikke været jobsøgende. Jeg har været glad for mit job og har også været glad for at være i SAS,“ fortæller Mette Krath til CHECK-IN.dk.

Mette Krath havde således ikke planlagt et jobskifte på dette tidspunkt, men tilbuddet var så godt, at hun ikke kunne sig nej.

“Nogle gange må man springe ud i det, hvis der byder sig noget rigtig godt, men var jeg ikke blevet kontaktet, var jeg også fortsat i SAS,“ forklarer den kommende storkundechef i Danica Pension, der er en del af Danske Bank-koncernen.

I Danske Bank-koncernen bliver Mette Krath genforenet med Henriette Fenger Ellekrog, der i slutningen af 2014 efter syv år forlod jobbet som HR-direktør i SAS til fordel for et tilsvarende job hos netop Danske Bank.

Leder efter afløser
Hos SAS skal vicedirektør Annelie Nässén, der har domicil på hovedkontoret i Stockholm, i gang med at finde en afløser, der kan overtage salgsansvaret på det danske marked.

Sammen med fem Key Account Managers har Mette Krath i dag ansvaret for 5.800 virksomhedsaftaler på det danske marked, hvilket repræsenterer omkring 1,6 mio. årlige passagerer.

“Vi leder allerede nu efter en efterfølger, og vi ser frem til at finde en kandidat, der kan tage det arbejde over, som Mette har udført. Det er naturligvis et tab at miste en erfaren og dygtig medarbejder, men sådan er vilkårene i markedet,“ siger pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS i Danmark.

Mette Krath har været 14 år i SAS og startede som team-leder i det daværende call-center i Hammerichsgade i København. Fra 2003 og seks år frem stod hun i spidsen for gruppeafdelingen, inden turen gik videre til stillingen som ansvarlig for salget i fritidsrejsemarkedet i Danmark. I 2010 blev Mette Krath udnævnt som salgsansvarlig for de danske corporate-kunder, og ved årsskiftet 2014/15 blev forfremmelsen til salgschef for Danmark en realitet.