Airbus A319 fra Braathens Interational Airways i Aalborg Lufthavn. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Danske Braathens-ansatte etablerer kabineforening

Braathens International Airways skal i den kommende sommer flyve charter for Spies fra København, Billund og Aalborg. De nye kabineansatte i Danmark etablerer kabineforening forud for overenskomstforhandlinger.

Bemandingsbureauet AAP Aviation (tidligere OSM Aviation) har fået opgaven med at rekruttere personale til det nyetablerede charterflyselskab Braathens International Airways, der blandt andet skal flyve for Nordic Leisure Travel Group, der omfatter Ving og Spies, samt senere på året også for Apollo.

Flyvebranchens Personale Union (FPU) har tegnet overenskomst med AAP Aviation, og nu har de danskansatte kabineansatte stiftet en kabineforening under navnet Braathens Cabin Union Denmark (BCUD). Det skriver FPUs medlemsblad Fagbladet Luftfart.

Foreningen nyvalgte næstformand er kabinechef Bjørn Jespersen Saul, der også tidligere har været ansat hos Jet Time. Han udtrykker overraskelse over, at ledelsen tog godt imod planerne om at etablere den nye kabineforening, og samtidig roser han bemandingsbureauet, som han har været tilknyttet siden marts i år.

”Jeg er meget tilfreds med AAP. Jeg havde ellers svoret, at jeg aldrig ville arbejde for et bemandingsbureau, men dialogen med den daglige ledelse er positiv, og der har ikke været fejl på lønsedler, i tillæggene eller på FTL-reglerne,” siger Bjørn Jespersen Saul til FPU-mediet.

Fra fem til syv fly
Braathens International Airways vil i den kommende sommer flyve fra lufthavnene i både København, Billund og Aalborg. Det var oprindeligt planen, at selskabet skulle være klar med fem A319 til sommeren, men der har været forsinkelser undervejs.

To fly er allerede i drift, og et tredje blev leveret den 2. juni og er ved at blive klargjort. Herudover er et fjerde fly lige på trapperne, mens en wetleaset Airbus A320 fra bulgarske Fly2Sky Airlines kommer til at hjælpe, indtil det femte fly er på plads.

Til oktober overtager det svenske charterflyselskab endvidere de flyvninger, som konkurrenten Novair hidtil har varetaget på vegne af rejsearrangøren Apollo. Det betyder, at der kommer yderligere to Airbus A320 i flåden, så Braathens International Airways kommer op på syv fly og et behov for op imod 125 kabineansatte.

Braathens Cabin Union Denmark (BCUD) er ifølge næstformanden blevet etableret på baggrund af, at den eksisterende overenskomst udløber til oktober. Her forventer Bjørn Jespersen Saul, at de vilkår i branchen, der er blevet forbedret siden coronapandemien, også vil blive en del af en ny overenskomst.

 

Relaterede artikler:

Bulgarsk ACMI-operatør skal flyve for BRA

BRA indgår milliardkontrakt med Apollo

Første fly til nyt Braathens-selskab