Danske helte på halen for Norwegian

Så blev det Søren Kierkegaard og Arne Jacobsens tur til at blive ‘halehelte’ på Norwegian-flyene. Dermed træder filosoffen og designeren i fodsporene på H.C. Andersen, Ludwig Holberg og Piet Hein, der hidtil er de eneste danskere, der har opnået æren af at blive afbilledet på det norske selskabs fly.

Fra midten af 2010 vil det norske lavprisflyselskab Norwegian operere en enhedsflåde af fly af typen Boeing 737-800. De nye fly bliver dekoreret med både danske, svenske og norske helte på flyhalerne.

Et tiltag, der angiveligt skalgøre Norwegian mere accepteret i alle tre skandinaviske lande, idet selskabets navn somudgangspunktikke egner sig til en bred skandinavisk profilering. Der er simpelthen for meget “landskamp“ i navnet.

En af Danmarks mest kendte designere Arne Jacobsen og filosof Søren Kierkegaard er nu at finde på Norwegians nye fly. Tidligere er H.C. Andersen, Piet Hein og Ludwig Holberg blevet afbilledet på Norwegians nye fly.

Norwegian lægger vægt på, at de valgte personligheder på en eller anden måde skal have brudt de etablerede grænser og udfordret det utraditionelle.

“Vi er glade for, at vi har fået muligheden for at hylde store personligheder fra hele Skandinavien, som nu Arne Jacobsen og Søren Kierkegaard, ved at afbilde dem på vores fly. For os symboliserer heltene viljen og modet til ikke at gå i andres fodspor,” siger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

At det seneste valg er faldet påArne Jacobsen og Søren Kierkegaard er derfor ikke nogen tilfældighed. De repræsenterer ifølge Norwegianbegge store personligheder fra deres samtid, som stadig sætter deres præg på nutiden.

Foto: Arne Jacobsen er kommet på halen af Norwegian´s LN-DYE, der blev leveret 16. september tildet norske selskab. (Hans Olav Nyborg)