Amsterdam Schiphol Airport (Foto: LNVL Air Traffic Control the Netherlands)

Dansker til tops i europæisk flyveplanlægning

Medarbejder i dansk softwarevirksomhed er blevet udnævnt til formand for industrigruppe, som samarbejder tæt med Eurocontrol om nye systemer for flyveplanlægning.

CFSP Group er navnet på en organisation, der repræsenterer nogle af de største internationale softwareleverandører, der udvikler avancerede systemer til planlægning og optimering af flyveruter. Gruppen har et tæt samarbejde med Eurocontrol – den mellemstatslige organisation, som står for at harmonisere og integrere flyveledelsen i Europa.

Nu er en dansker kommet helt til tops i CFSP Group. Keld Larsen fra Billund-virksomheden Air Support blev på et gruppemøde i CFSP Group den 21. november 2018 udnævnt til ny formand for organisationen, og dermed kan den danske softwarevirksomhed få stor medindflydelse på luftfarten i Europa.

Tidligere operationschef i SAS
Keld Larsen arbejder som produktsupportspecialist hos Air Support A/S og er tidligere operativ chef i SAS gennem mange år. Han blev udnævnt til formandsposten på baggrund af sin store ekspertise samt kendskab til avanceret flyveplanlægning.

“Udnævnelsen af Keld Larsen til ny formand for den indflydelsesrige CFSP-gruppe udgør en stærk tilkendegivelse af vores langvarige position som en markedsledende softwarevirksomhed indenfor flyveplanlægningssystemer til den globale luftfartsindustri,” siger Per Jensen, administrerende direktør for Air Support.

Keld Larsens betydelige erfaring på området, især på baggrund af hans karriere ved SAS, vil ifølge Per Jensen ikke kun komplimentere Air Supports fremtidige udvikling af innovative produktløsninger, men også CFSP-gruppens ”meget vigtige stemme i dens samarbejde med Eurocontrol”.

Førende leverandør i software til flyveplanlægning
Air Support A/S har hovedsæde i Billund samt udviklingsafdeling i Forskerparken i Odense. Virksomheden specialiserer sig i flyveplanlægningssoftwaren PPS Flight Planning System, inklusiv den integrerede web-service CrewBriefing samt Flight Watch – et nyt professionelt system til overvågning af flyselskabernes trafik i luften.

Air Support er førende leverandør i Europa med denne type softwareløsninger, der retter sig mod private og kommercielle business jet-operatører, luftfragtoperatører, charterselskaber, regionale og nationale flyselskaber samt statslige flyvevåben.

CFSP er en forkortelse for ”Computer Flight Plan Software Provider”. CFSP Group samarbejder med Eurocontrol om at løse eventuelle problemstillinger forbundet med produktionen af flyveplaner og afgivelsen af dem.

Som en målsætning for samarbejdet med Eurocontrol ønsker gruppen også at komme med nye tiltag til flyveruteoptimeringer samt mere avancerede fremtidige systemer for flyveplanlægning.

 

Relaterede artikler:

Mange forsinkelser hos europæiske flyselskaber

783 timers forsinkelser – hver dag

Verdens flyveledere samles i København