Mallorca er en af de danske charterrejsendes favoritdestinationer.

Danskerne vil til Mallorca

Sommeren er endnu ikke begyndt, men allerede nu tegner Mallorca til at blive et hit blandt danskerne. Mens svenskere, nordmænd og finner helst holder sommerferien i Tyrkiet, er danskernes favorit fortsat Mallorca. Det viser en ny undersøgelse udarbejdet af Spies.

Planlægningen af årets sommerferie er for alvor gået igang, og der er nationale forskelle i det nordiske rejsemønster.

Mens svenskere, nordmænd og finner helst holder sommerferien i Tyrkiet, er danskernes favorit fortsat Mallorca. Det viser en ny undersøgelse udarbejdet af Spies i samarbejde med dets nordiske søsterselskaber Ving og Tjæreborg, der tilsammen er Nordens største rejseudbydere med et årligt salg på over 1,4 millioner rejser.

Sidste år var Mallorca også svenskernes favorit, men i år overtager Tyrkiet førstepladsen på Top 10. I Danmark er Tyrkiet lige i hælene på Mallorca, som har været danskernes favorit, siden Simon Spies i 1957 sendte de første 26 gæster til ”Kærlighedens ø”.

“Tyrkiet ligger på førstepladsen i tre af de fire nordiske lande. Flere og flere har opdaget alt det, som landet har at byde på – ikke mindst hoteller af en høj standard til priser, der ligger 12-20 procent under tilsvarende hoteller i andre områder omkring Middelhavet. Og så er Tyrkiet solsikkert, og prisniveauet er fortsat lavt,“ siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Tidligere var Gran Canaria og Tenerife rene vinterdestinationer, men nu er begge øer at finde på sommerens Top 10. En forholdsvis lang flyrejse opvejes her af et yderst behageligt og ikke for hedt sommervejr.

Placering Danmark Norge Sverige Finland
1. Mallorca Antalya, Tyrkiet Antalya, Tyrkiet Antalya,Tyrkiet
2. Antalya,Tyrkiet Mallorca Mallorca Chania, Kreta
3. Rhodos Chania, Kreta Rhodos Rhodos
4. Chania, Kreta Rhodos Cypern Bulgarien
5. Cypern Bulgarien Chania, Kreta Cypern
6. Gran Canaria Cypern Heraklion, Kreta Lefkas
7. Heraklion, Kreta Gran Canaria Gran Canaria Kos
8. Kos Heraklion, Kreta Hurghada, Egypten Burgas, Bulgarien
9. Tenerife Hurghada, Egypten Bodrum, Tyrkiet Mallorca
10. Bodrum, Tyrkiet Bodrum, Tyrkiet Split, Kroatien Pula, Kroatien

Kilde: Top 10-listerne bygger på årets hidtidige salg af rejser hos Thomas Cook Northern Europes rejsearrangører i fire nordiske lande. Tallene gælder for juni, juli og august 2011.