Emirates A380-800 i Københavns Lufthavn. (Foto Morten Lund Tiirikainen)

DAT og Emirates i samarbejde

Danish Air Transport har indledt et samarbejde med Emirates, der skal gøre det lettere at rejse fra Bornholm og Midtjylland og videre ud i verden med Dubai-selskabet.

Bare fordi man er en af de mindste, så skal det ikke afholde en fra at samarbejde med en af de største. Og det er netop hvad det danske flyselskab Danish Air Transport kommer til. Selskabet har således indgået en interline-aftale med Emirates Airlines, der er et af verdens største flyselskaber og fra sit trafikknudepunkt i Dubai flyver til mere end 140 destinationer verden over.

Den nye aftale betyder, at rejsende fra Bornholm Lufthavn og Midtjyllands Lufthavn på én billet nu kan flyve til Københavns Lufthavn ombord på Danish Air Transports små 66-sæders ATR72-fly og derfra videre ud i verden ombord på Emirates to-etagers 615-sæders store Airbus A380-800 fly.

Rejsebureauer kan allerede booke billetter fra eksempelvis Midtjyllands Lufthavn via København og Dubai til Maldiverne, Medina eller Melbourne med Danish Air Transport og Emirates. Og om ganske kort tid bliver det muligt at bestille rejser til og fra Bornholm og Midtjylland på Emirates Airlines’ hjemmeside.

For passagererne betyder aftale blandt andet, at bagagen fremover tjekkes ind i Bornholms Lufthavn og (forhåbentlig) først dukker op igen ved ankomsten til Brisbane, Bangkok eller Basra.

Danish Air Transport har indtil nu kun haft interline-aftaler med SAS og Finnair. Det har gjort det muligt eksempelvis på SAS’ hjemmeside at købe en billet fra Bornholm til Boston via København.

Videre ud i verden
Selskabets direktør Jesper Rungholm forventer, at aftalen med Emirates især vil gavne rentabiliteten på ruten mellem Midtjyllands Lufthavn og Københavns Lufthavn.

”Det vi mangler på Midtjylland er at få solgt de billige billetter bagerst i flyet. Netop at få flyene fyldt ud med dem, der skal videre ud i verden,” siger Jesper Rungholm til CHECK-IN.dk.

Fredag meldte Københavns Lufthavn ud, at man fra 1. april næste år sænker taksterne for blandt andet indenrigsflyvninger til og fra CPH med 35 procent. Jesper Rungholm forventer at det sammen med den nye interline-aftale vil være med til at forbedre rentabiliteten på Midtjyllands-ruten betragteligt.

Aftalen er kommet i stand efter at Emirates Airlines for omkring halvandet år siden henvendte sig til Danish Air Transport, og er sandsynligvis et led i bestræbelserne på at få fyldt den daglige Airbus A380-flyver fra København til Dubai bedre op end den er i dag.

 

 

Relaterede artikler:

Alsie Express har nu seks interline-aftaler

DAT og SAS udvider samarbejde

DAT og Finnair i billetsamarbejde

Qatar Airways i samarbejde med lavprisflyselskab