Danish Air Transport ATR42-500 - OY-RUO. (Foto: Anna Zvereva / Wikipedia)

DAT flyver for SAS-partnere

Danish Air Transport flyver i øjeblikket for britiske Flybe og irske CityJet, der begge selv er ACMI-operatører for SAS.

ACMI- og wetleasemarkedet er gået helt amok i denne sommer. Der er mangler på piloter og fly, og flyselskaberne jagter ledig kapacitet hos de ACMI-operatører, der kan stille fly og besætninger til rådighed med timers varsel.

En af disse ACMI-operatører er Danish Air Transport (DAT), der udover at udføre charterflyvninger med A320-fly for danske charterarrangører også betjener indenrigsruterne fra København til henholdvis Bornholm og Karup. Men selskabet har også ledig kapacitet til ad-hoc charter samt wetlease-aftaler af kortere eller længere varighed.

Således flyver DAT i øjeblikket for irske CityJet og britiske Flybe, og pudsigt nok er begge disse selskaber selv i ACMI-markedet med flyvninger for blandt andet SAS. CityJet opererer otte Bombardier CRJ900 fly for SAS, mens Flybe betjener det skandinaviske flyselskabs kunder med fem fly af typen ATR72-600.

I Antwerpen til 31. oktober
Operationen for CityJet har stået på siden belgiske VLM Airlines gik konkurs den 22. juni. VLM opererede ruten mellem Antwerpen og London City på vegne af CityJet, og det irske flyselskab hyrede straks efter konkursen DAT til at flyve ruten. Her benytter DAT et ATR42-500 fly med registreringen OY-RUO. Flyet, der har fået base i Antwerp International Airport, har tidligere tilhørt Cimber Air og Cimber Sterling.

Også Flybe har måttet hidkalde hjælp fra DAT. Her har det danske flyselskab siden i søndags haft et fly baseret i Manchester til betjening af regionale ruter til Rotterdam og Belfast. I dette tilfælde er det et ATR72-200 fly med registreringen OY-RUG, der udfører opgaven på vegne af det britiske regionale flyselskab. Også dette fly har tidligere været i flåden hos Cimber Air og Cimber Sterling.

Hos Danish Air Transport bekræfter administrerende direktør Jesper Rungholm, at aftalen med CityJet er indgået frem til den 31. oktober, mens flyvningerne for Flybe foreløbigt skal vare resten af denne måned.

 

Relaterede artikler:

Belgiere går konkurs

DAT får city-tilladelse

Flere DAT-flyvninger for SAS