DAT måtte ikke vise sit Coca-Cola fly

DAT havde i lørdags inviteret den danske presse til at besigtige MD83-flyet, der er på en verdensomspændende turné for Coca-Cola og FIFA. Men sent fredag eftermiddag fik DAT forbud mod at gennemføre arrangementet.

Hos Danish Air Transport (DAT) i Vamdrup er administrerende direktør Jesper Rungholm meget stolt af den kontrakt, som det er lykkedes at indgå med Coca-Cola og det internationale fodboldforbund FIFA om at flyve på en PR-turné, der varer 267 dage og omfatter 88 lande.

DAT har udlejet sit MD83-fly til formålet, og flyet er blevet malet i røde, gule og grønne farver for at symbolisere Coca-Cola, der er officiel partnersponsor og Brasilien, der er værtsland for VM i fodbold i 2014.

Flyet skulle have været præsenteret lørdag morgen i Billund Lufthavn for den danske presse. Men sent fredag eftermiddag kom der kontraordre fra DAT´s kunde.Det var således en meget skuffet DAT-direktør, der måtte aflyse pressearrangementet.

“Coca-Cola/FIFA har lige meddelt, at de ikke ønsker en fremvisning af flyet for pressen,“ hed det fredag eftermiddag i en kort information fra det danske flyselskab.

Tre gange rundt om jorden
Den verdensomfattende turné med FIFA-pokalen tog sin begyndelse i slutningen af september måned. Turnéen, der officielt hedder FIFA World Cup Trophy Tour, afsluttes den 21. april næste år, når det danske fly lander i Rio de Janeiro i Brasilien.

Flyet ankom lørdag til Billund Lufthavn fra Belize i Mellemamerika. Herefter fortsatte flyet til Israel og Palæstina, hvor det opholder sig lige nu, inden kursen sættes mod Jordan på den videre rejse.

Når opgaven er afsluttet har DAT-flyet tilbagelagt samlet 149.577 kilometer, hvilket er mere end tre gange jorden rundt.

DAT´s administrerende direktør Jesper Rungholm har selv fløjet den første del af turen fra Atlanta i USA til San José i Costa Rica.

Foto: Thorbjørn Brunander Sund