Karup Lufthavn (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

DAT øger på Karup-rute

Med kort varsel øger Danish Air Transport på ruten mellem København og Karup Lufthavn – som snart får nyt navn.

På trods af åbningen af den nye motorvejsstrækning ved Silkeborg, vælger stadig flere rejsende at benytte flytransport mellem Midtjylland og København. Det har nu fået Danish Air Transport (DAT) til at øge antallet af afgange på ruten mellem København og Karup og dermed tage endnu et skridt mod målet om timeafgange på ruten.

”Vi indsætter flere afgange på alle hverdage og ekstra afgange om søndagen. Det betyder, at rejsende med DAT fra uge 44 får en ekstra eftermiddagsafgang fra København til Karup. Og at der bliver indsat en sen ekstra aftenafgang fra Karup til København. I weekenden bliver der også indsat en ekstra rotation om søndagen, hvor DAT flyver fra Karup kl. 17.00 og igen fra København kl. 18.30,” oplyser Jesper Rungholm, direktør i DAT.

Han gør opmærksom på at afgangstiderne i det nuværende program bliver ændret lidt for at få plads til de ekstra afgange.

Kort reaktionstid
Karup Lufthavn har sammen med DAT sat et mål om at fordoble passagertallet på flyruten mellem Midtjylland og København i 2018 sammenlignet med antallet i 2014. Det skal lykkes gennem en række tiltag, eksempelvis at give Karup Lufthavn et nyt navn. Og allerede nu er passagertallet vokset så meget, at flere afgange er fuldt booket.

Det er især afgangene om eftermiddagen fra København, der har været udsolgte. Konsekvensen har været, at nogle ikke kunne komme retur til Midtjylland om eftermiddagen på hverdagene.

”En del af afgangene om søndagen har også været fuldt booket. Derfor er det glædeligt, at DAT har så kort reaktionstid, så vi kan øge antallet af afgange allerede nu,” siger Frans-Bjørn Thygesen, direktør for Karup Lufthavn, og fortsætter:

”Vi er overbevist om, at de ekstra afgange i hverdagene og om søndagen, vil komme både erhvervslivet og de privatrejsende til gode. Og faktisk bliver den sene afgang mod København også den seneste fra alle de jyske lufthavne.”

Løser ikke trafikale udfordringer
Det var ellers ventet af både lufthavn og flyselskab, at åbningen af den nye motorvejsforbindelse ved Silkeborg, i en periode ville nedbringe den vækst, ruten mellem Midtjylland og København har oplevet det seneste års tid.

”Vi har ingen undersøgelser, der peger på en direkte forklaring på væksten i flyrejsende, men mange af dem, som skal til og fra København, oplever sikkert at den nye motorvejsstrækning ikke løser de store trafikale udfordringer, der findes på andre motorvejsstrækninger. Flytransporten er stadig den hurtigste og nemmeste rejseform,” understreger Frans Bjørn-Thygesen.

For godt en måned siden udskrev lufthavnen en konkurrence om et nyt navn til Karup Lufthavn. Hvad navnet bliver vil blive offentliggjort i næste uge. Der vil dog kun være tale om en omdøbning af den civile passagerterminal, da resten af lufthavnen fortsat vil være Flyvestation Karup.

 

 

Relaterede artikler:

DAT: Karup Lufthavn bør hedde Aarhus Vest

DAT udvider på Karup-rute

DAT vil fordoble passagertallet i Karup

Karup-indenrigsrute skal op på 10 afgange om dagen

Her er de udvalgte Karup-navne

Karup: Vi kan alt det CPH kan