ATR 72-600 fra DAT i Saarbrücken-Ensheim lufthavnen. (Foto: Flughafen Saarbrücken)

DAT på tysk indenrigsrute fra Hamborg

Fra den 3. maj bliver DAT ny operatør i Hamborg Lufthavn. Det danske flyselskab skal betjene ruten mellem Hamborg og Saarbrücken, der er blevet opgivet af Luxair.

Den 1. januar 2020 bevægede DAT sig ind på det tyske indenrigsmarked med en rute fra Saarbrücken til Berlin. Ruten var blevet ledig da, luxembourgske Luxair trak sig fra ruten, og med støtte fra delstatsregeringen i Saarland lykkedes DAT at indgå en langsigtet aftale.

Fra den 3. maj udvides operationerne til også at omfatte tre ugentlige afgange fra Saarbrücken til Hamborg. I dette tilfælde er det også Luxair, der er årsagen til, at DAT fremover skal flyve til den nordtyske millionby.

Luxair har tidligere fløjet fra Luxembourg via Saarbrücken til Hamborg, men selskabet har nu valgt at flyve direkte, hvorfor DAT i stedet tager over, selvom Luxair har meddelt, at man vender tilbage til vintertrafikprogrammet 2021/22.

Ruten betjenes på mandage, onsdage og fredage med afgang fra Saarbrücken kl. 10.40 og ankomst i Hamborg kl. 12.10. Returflyvningen finder sted kl. 15.30, hvorefter flyet er tilbage i Ensheim-lufthavnen kl. 17.00.

Lokal opbakning
Saarbrücken ligger i den sydvestlige del af Tyskland i delstaten Saarland tæt på grænsen til Frankrig, og afstanden til Hamborg er på 530 kilometer, hvorfor danske rejsende til området med fordel kan benytte flyruten, når rejserestriktionerne bliver lempet..

DAT nyder i forvejen stor opbakning i Saarbrücken, da selskabet opererer til noget lavere billetpriser end i tiden med Luxair, hvor der ofte har været klager over prisniveauet, skriver Saarbrücker Zeitung.

Begejstringen for det danske flyselskab fremgår også af lufthavnens sociale medier, hvor DAT fredag fløj de lokale fodboldhelte fra 1. FC Saarbrücken til udekampen mod Dynamo Dresden i 3. Liga, der er den tredjebedste række i tysk fodbold.

Ikke eneste danske selskab i Tyskland
Udover DAT er sønderjyske Alsie Express også engageret på tyske indenrigsruter.

Alsie Express har siden midten af august sidste år fløjet med en ATR 72-500 for Lübeck Air på ruterne fra Lübeck til München og Stuttgart. Frem til coronapandemiens begyndelse fløj SUN-AIR også fra Friedrichshafen Bodensee Airport til Düsseldorf.

Til gengæld flyver SUN-AIR stadig på Airbus-ruten mellem Augsburg og Marseille.

 

Relaterede artikler:

Tre danske flyselskaber på tyske indenrigsruter

DAT starter indenrigsflyvning i Tyskland

Medie: Danskere på ulykkesfly i Tyskland