DAT rykker, og Widerøe tøver

Den 14. februar startede Danish Air Transport (DAT) på ruten mellem Skien og Bergen, og den 7. marts kommer turen til Skien-Stavanger ruten. Det SAS-ejede Widerøe har bebudet luftkrig på ruten til Bergen, men har endnu ikke lagt selskabets afgange i produktion.

Det Vamdrup-baserede Danish Air Transport har efterhånden fået godt tag i det norske indenrigsflymarked. Den 14. februar åbnede selskabet således på ruten mellem Skien-Geiteryggen og Bergen, og den 7. marts bliver det ruten fra Skien til Stavanger, der bliver den næste i rækken.

De to nye ruter er blevet en realitet efter den nylige konkurs hos norske Vildanden, der hidtil havde fløjet på de to ruter.

”DAT er klar til afgang den 7. marts med ruteflyvning mellem Skien og Stavanger,”sagde Commercial Manager Dennis Rybasch fra DAT tirsdag aften. ”Vi starter ruten med et af vores egne fly, da det har været muligt at frigøre kapacitet i egen flåde.”

Der bliver to afgange mandag til torsdag samtén afgang fredag og søndag. Dermed i alt 10 ugentlige rotationer på ruten. En særlig åbningskampagne med enkeltbilletter til 495 norske kroner vil løbe af stabelen frem til den 26. marts.

På ruten fra Skien til Bergen flyver DAT 17 ugentlige rundture. “Billetsalget er kommet rigtig godt i gang, og vi har haft en fin opstart på Skien,“ vurderer Dennis Rybasch fra DAT.

Widerøe afventer slots

Mens DAT således har rykket meget hurtigt, hvilket også er kendetegnende for det lille fleksible luftfartsselskab, er SAS-ejede Widerøe mere tøvende. Selskabet lovede ellers krig mod DAT, da planerne blev kendte for det danske selskabs nye ekspansion i Norge.

Widerøe har lovet tre daglige afgange på ruten mellem Skien og Bergen senest den 28. marts 2011. Men endnu er tidtabellen ikke blevet offentliggjort, ligesom afgangene heller ikke er lagt i produktion. “Vi fastholder vore planer om at starte med 3 daglige afgange fra Geiteryggen tilBergen den 28. marts. Slots er endnu ikke helt på plads, hvorforvi endnu ikke har lagt tiderne ud til booking,“ siger kommunikationsdirektør RichardKongsteien fra Widerøe til CHECK-IN.dk.

Hos Danish Air Transport hilser man konkurrencen velkommen. “Vi fortsætter med fokus på vort produkt, som bl.a. inkluderer fri catering ombord,“ siger Dennis Rybasch fra DAT.

Foto: DAT skal flyve mellem Skien og Stavanger med en ATR42-500.