Den korteste A380-rute i verden

Emirates har indsat megajumoboen Airbus A380 på ruten mellem Dubai og Kuwait. Med en flyvetid på en timer og 45 minutter blivet det dermed den korteste A380-rute i verden.

Verdens største passagerfly er Airbus A380, der typisk benyttes på langdistanceruter med et stort passagerpotentiale. Emirates Airline med base i Dubai er verdens største A380-operatør med 50 fly i drift og yderligere 90 i ordre.

I sidste uge indsatte Emirates A380´eren på ruten mellem Dubai og Kuwait. Med en flyvetid på blot en time og 45 minutter er det således blevet den korteste A380-rute i verden.

“Vi har gradvist opbygget vores rute til Kuwait siden 1989, og i dag tilbyder vi fem daglige flyvninger som snart udvides til seks. Vores rejsende til og fra Kuwait kan nu nyde vores flagskib og det mest populære kommercielle fly i luften i dag,“ siger Sheikh Majid Al Mualia, der er ansvarlig for flyselskabers kommercielle afdeling.

A380-flyet kan i Emirates-versionen medtage 489 passagerer fordelt på 14 i private suiter på First Class. På Business Class er der plads til 76 passagerer, mens Economy Class er indrettet med 399 sæder.

Næststørste marked i Mellemøsten
Emirates benytter i forvejen A380 på ruten fra Dubai til Jeddah i Saudi Arabien. Her er flyvetiden dog på lige knapt tre timer.

Kuwait er det næststørste marked i Mellemøsten for Emirates, der igennem de seneste 25 år har transporteret 7,9 mio. passagerer på Kuwait-ruten.

Med en flåde på 224 passager- og fragtfly flyver Emirates til 143 destinationer i 81 lande på tværs af seks kontinenter. København og Stockholm er allerede på rutekortet, og den 2 september vil Oslo komme til som ny destination.