(Foto: Kåre Thor Olsen)

Detur udvider fra to til fem danske lufthavne

Finske sommerferievaner gør, at charterarrangøren Detur kan udvide sit sommerprogram fra to til at omfatte fem danske lufthavne.

I den kommende sommersæson vil charterarrangøren Detur som noget nyt forsøge sig med flyvninger fra lufthavnene i Aalborg, Aarhus og Odense til Antalya i Tyrkiet. I detre år som det tyrkiske charterselskab har været på det danske marked har man ellers koncentreret sig om at flyve fra Billund og København.

Men lidt pudsige ferievaner i Finland, hvor Detur har været de sidste 16 år, har givet selskabet mulighed for at afprøve potentialet fra de tre danske provinslufthavne.

Tager på landet
Mange danskere kan ikke komme hurtigt nok sydpå så snart skoleklokkerne ringer ud til sommerferie i slutningen af juni. Og mange andre følger ofte efter, hvis der blot er få dage med regnvejr i starten af juli. Sådan er det ikke i Finland. Her bliver man typisk hjemme i de tusinde søers land i juni og juli og bruger tiden på at tage på landet.

Det betyder, at der ofte opstår et hul i behovet for charterkapacitet på det finske marked i juni og juli.

”Det hul vil vi forsøge at udnytte til at indsætte kapaciteten på ruter fra danske lufthavne,” fortæller marketingchef Claus Gregersen fra Detur til CHECK_IN.dk.

En gang om ugen
I stedet for blot at øge på Billund og København, så har selskabet valgt at prøve kræfter i Nordjylland, på Djursland og på Fyn. Fra maj til oktober vil man en gang om ugen flyve fra Aalborg til Antalya. Fra midten af juni og frem til starten af august vil man flyve en gang om ugen fra Aarhus til Antalya og fra Odense til Antalya.

Hvilket flyselskab der skal stå for at gennemføre flyvningerne ligger endnu ikke fast. Men Detur er fast kunde hos blandt andre tyrkiske Corendon, SAS og Turkish Airlines. SAS bliver det dog ikke, da de er fuldt booket til at gennemføre mange af Deturs flyvninger fra Billund og København.