Direkte rute fra Nordeuropa til Bali

Det indonesiske flyselskab Garuda vil fra 22. januar begynde at flyve direkte mellem London Heathrow og Denpasar på Bali.

Den indonesiske ø Bali besøges årligt af millioner af turister, og selv om hovedparten af dem kommer fra Asien og Australien, besøger mange europæiske turister også den tropiske ferieø, der er kendt for både strande, templer og smukke landskaber med bjerge og risterasser.

Flyveturen fra Europa til Bali er lang, og har hidtil krævet et flyskift i eksempelvis Singapore, Bangkok eller Jakarta. Men om kort tid bliver det muligt at flyve direkte med rutefly fra London til Denpasar på Bali.

Det indonesiske flyselskab Garuda flyver i dag direkte mellem London Heathrow og den indonesiske hovedstad Jakarta tre gange om ugen. Fra den 22. januar omlægger Garuda imidlertid ruten, så der først flyves Jakarta-London, mens der den anden vej flyves direkte fra London til Denpasar.

Der bliver afgang fra London Heathrow-lufthavnen klokken 21.55, og flyet ankommer til Ngurah Rai International Airport ved Denpasar på Bali klokken 21.15 næste dag – efter næsten 15 timers direkte flyvning.

Stopover på returrejsen
For at flyve retur til London skal passagererne først flyve fra Denpasar til Jakarta, hvor de får et stopover på mindst halvanden time. Fra Jakarta er der afgang klokken 12.05 med ankomst i London Heathrow klokken 20 samme aften.

Skyteam-selskabet Garuda vil betjene ruten med Boeing 777-300ER-fly med plads til 26 passagerer på business class og 367 passagerer på economy class. Garuda har 10 Boeing 777-300-fly i sin flåde, og flyene har en gennemsnitsalder på under fem år. Selskabets langdistanceflåde består endvidere af 24 Airbus A330-fly med en gennemsnitsalder på lidt over ni år.

Garuda flyver endvidere seks gange om ugen direkte mellem Amsterdam Schiphol og Jakarta, hvorfra der mange daglige forbindelser til Bali. Garuda har et codeshare-samarbejde med KLM, som flyver dagligt fra Amsterdam til Denpasar via Singapore.

 

Relaterede artikler:

Turkish Airlines åbner rute til Bali

Danske turister vender tilbage til Bali

Garuda Indonesia på vej ind i SkyTeam