Administrerende direktør Søren Svendsen, Aalborg Lufthavn. (Foto; AAL)

Direktør forlader Aalborg Lufthavn

Administrerende direktør Søren Svendsen, der i 12 år har stået i spidsen for Aalborg Lufthavn, forlader lufthavnen om nogle måneder for at “komme i gang med næste fase af livet”.

Siden den 1. juli 2008 har Søren Svendsen stået i spidsen for Aalborg Lufthavn, der i dag er er Danmarks tredjestørste lufthavn. Det får dog snart sin ende, da Søren Svendsen stopper som administrerende direktør for lufthavnen, der i dag ejes af seks nordjyske kommuner.

Det skriver lufthavnen sent fredag eftermiddag i en pressemeddelelse.

“Når Søren Svendsen om nogle måneder forlader Aalborg Lufthavn er det et meget succesfuldt arbejdsliv, der afsluttes. Men det er også en person, der har været hoveddrivkraften i at skabe ‘Danmarks Bedste Lufthavn’. Bestyrelsen i lufthavnen har altid sat meget stor pris på den tillid og åbenhed, som vi er blevet mødt med fra Søren Svendsens side. Bestyrelsen accepterer, at det nu er tiden, hvor en afløser skal findes til, sammen med bestyrelse og medarbejdere, at sikre fortsat fremgang for lufthavnen,” udtaler bestyrelsesformand Thomas Kastrup-Larsen, der er borgmester i Aalborg Kommune.

Søren Svendsen forbliver i sin stilling indtil hans afløser er valgt, tilføjer bestyrelsesformanden.

Vil i gang med næste fase af livet
Ifølge pressemeddelelsen har Søren Svendsen  længe været “nysgerrig og ivrig efter at komme i gang med næste fase af netop hans eget liv.”

“Jeg synes, med mine 68 år, at tiden nu er inde til at blive afløst. Jeg føler mig privilegeret ved at have haft muligheden for at stå i spidsen for et fantastisk dedikeret hold. Sammen har vi udviklet Aalborg Lufthavn til det, den er i dag. Godt nok står det hele lige nu i coronaens tegn, men det bliver godt igen! Med nye friske kræfter for bordenden og snart, direkte tog til lufthavnen, tegner fremtiden lys. Jeg vil selvfølgelig fortsætte på fuld damp – undskyld udtrykket – indtil min afløser er valgt og sat godt ind i tingene,” hedder det i en udtalelse fra Søren Svendsen.

Søren Svendsen har tilbragt hele sit arbejdsliv i og omkring Aalborg Lufthavn, idet han startede karrieren tilbage i 1974 som vikar i telefonsalget hos SAS i Aalborg Lufthavn. Efter en årrække fik han ansvaret som vagthavende hos SAS i Aalborg Lufthavn, inden der i 1995 stod stationschef på visitkortet. 

 

Relaterede artikler:

Klar til fire operatører på Aalborg-rute

Danmarks første regionale lufthavn fylder 80 år

Festdag i Aalborg Lufthavn