En Airbus A321-200 fra British Airways blev mandag evakueret i Valencia Airport. Foto: Lucy Brown

Dramatisk evakuering af røgfyldt British Airways-fly

En Airbus A321 fra British Airways landede mandag i Valencia med kabinen fuld af røg. Passagererne blev straks evakueret via nødslisker, og enkelte skulle forbi hospitalet.

Der udspillede sig dramatiske scener mandag i Valencia Airport, hvor et fly blev evakueret kort efter landing.

Det var en Airbus A321-200 fra British Airways, som var af sted på rute BA422 fra London Heathrow til den østspanske kystby. Flyet begyndte så småt at gøre klar til landing, da kabinen pludselig fyldtes med hvid og grå røg. Det skriver Aviation Herald.

Flyet fortsatte for en sikker landing på bane 12 klokken 18.44, hvorefter det straks drejede af ved taxivej H4, inden det stoppede på den anden side af stoplinjen til startbanen. De 175 passagerer om bord blev herefter evakueret via nødslisker, og tre personer blev fragtet til hospitalet med mindre skader. Resten skal være sluppet uskadte fra hændelsen – inklusiv de to piloter og seks kabinebesætningsmedlemmer.

Passagerer på flyet har rapporteret, at der opstod røg i kabinen og en tilhørende frygtelig lugt omkring 10 minutter før landing.

‘Som en gyserfilm’
Billeder og videoer på de sociale medier har efterfølgende vist, at der var tale om en ganske dramatisk evakuering af British Airways-flyet, der havde registrering G-MEDN. Flere passagerer har givet øjenvidneberetninger om oplevelsen af den røgfyldte Airbus-kabine.

En passager ved navn Lucy Brown, der var af sted med sine børn, har fortalt, at oplevelsen føltes ‘skræmmende’ og ‘som en gyserfilm’.

”Der var ingen kommunikation – stewardessen forsøgte at bruge højttaleranlægget, men intet virkede. Heldigvis skete det 10 minutter, før vi landede,” sagde hun ifølge det britiske medie Metro.

Kabinen på A321-flyet blev fyldt med røg 10 minutter før landing. Foto: Lucy Brown

Kaotiske tilstande i kabine
En mand ved navn Miguel J. Galindo havde sin datter, Balma, om bord på flyet, og han videregiver hendes oplevelser i kabinen.

”Jeg var ikke med på flyvningen; det var min datter Balma. Hun har det godt nu, men tilsyneladende fløj de i 10 minutter med kabinen fuld af røg. Der var ingen informationer fra besætningen, og iltmaskerne kunne ikke frigives,” berettede han.

Gayle Fitzpatrick, der også var med på flyet, fortæller om en anspændt og kaotisk situation i flyets kabine.

”Folk græd og hyperventilerede. Det var virkelig skræmmende,” fortalte hun over for det britiske medie BBC.

British Airways: ‘Et teknisk problem’
En talsmand fra British Airways har bekræftet hændelsen, der således fandt sted tidligt mandag aften.

”Vi kan bekræfte, at British Airways-flyvningen BA422 fra Heathrow til Valencia har været involveret i en hændelse i dag. Flyet, en A321, er landet, og alle kunder og besætning er kommet ud af flyet. British Airways-medarbejdere hjælper de kunder, der befinder sig i lufthavnsterminalen,” lyder det fra det britiske flyselskab.

Det er endnu uvist, hvad der forårsagede røgen i kabinen. British Airways har dog forklaret, at der opstod ”et teknisk problem” på indflyvningen til Valencia.

 

Relaterede artikler:

Rygende pilot udløste iltmasker i kabinen

KLM-fly sikkerhedslandede med røg fra mobiltelefon

Atmosfæriske forstyrrelser skabte røglugt i SAS-fly