Boeing 787-8 Dreamliner fra Qatar Airways.

Dreamliner-fly strandet i København

Et Boeing 787 Dreamliner-fly fra Qatar Airways har været strandet i København siden onsdag uden at det er kommet til offentlighedens kendskab.

Det er ikke kun Norwegian, der slås med at få sine Boeing 787 Dreamliner-fly til at fungere. Også Qatar Airways har sine udfordringer. Således erfarer CHECK-IN.dk, at et Boeing 787 Dreamliner-fly fra Qatar Airways siden onsdag har været strandet i Københavns Lufthavn. Årsagen skulle angiveligt være revner i flyets forrude, men det har ikke været muligt at få bekræftet hos Qatar Airways’ presseafdeling.

Flyet, med registreringsbogstaverne A7-BCK, holder i SAS’ store hangarer i lufthavnens nordøstlige hjørne mens teknikere arbejder på at få flyet gjort klar igen.

A330 vikarierer
Dreamlineren landede onsdag i Københavns Lufthavn og skulle være returneret samme dag til Doha i Qatar med rutenummer QR86. Den afgang blev aflyst og i stedet har et Airbus A330-fly vikarieret på ruten.

Det internationale nyhedssite Aviation Herald rapporterer løbende om store såvel som små hændelser med passagerfly over hele dagen. Og begivenheder er ofte nævnt på avherald.com samme dag som de indtræffer. Den strandede Dreamliner fra Qatar Airways er ikke nævnt på Aviation Herald, men CHECK-IN.dk har dokumentation for flyets tilstedeværelse i Kastrup.

Qatar Airways begyndte den 1. september at benytte Dreamliner-flyet på sin rute mellem Doha og København. Qatar Airways har i alt otte Dreamliner-fly og yderligere 22 på vej. Selskabets topchef, Akbar Al Baker, har været en stærk kritiker af Boeing og flyet i forbindelse med de små og store hændelser, som flyet har været berørt af på det seneste.

CHECK-IN.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Qatar Airways’ kommunikationsafdeling i Doha, Qatar.

Foto: arkivbillede