Ethiopian Airlines Boeing 787-8 Dreamliner.

Dreamlineren i rute til Stockholm

Torsdag den 20. september kl. 07.00 lander rutenummer ET714 fra Ethiopian Airlines i Stockholms Arlanda-lufthavn. Flyet vil være et Boeing 787-8 Dreamliner, og det vil være første gang, at en skandinavisk lufthavn modtager drømmeflyet i regulær rutedrift.

Fem gange om ugen flyver Star Alliance-selskabet Ethiopan Airlines fra Stockholm-Arlanda til Addis Ababa via den egyptiske hovedstad Kairo.

I dag foregår flyvningen ofte med et fly af typen Boeing 737-800 eller et Boeing 757-200 fly.

Men i forbindelse med, at Ehtiopian Airlines for et par uger fik leveret sit første Boeing 787-8 Dreamliner-fly, har selskabet valgt at sende flyet på en charmeoffensiv rundt på udvalgte ruter i netværket.

Det betyder, at Stockholm-Arlanda som den første lufthavnen i Norden får besøg af Dreamliner-flyet i ordinær rutedrift. Ethiopian første Dreamliner-fly blev leveret den 14. august og er blevet døbt “Africa First“. Det afrikanske flyselskab har bestilt i alt 10 eksemplarer af drømmeflyet.

Charmetur til 15 byer
Dreamlineren skal indsættes i ruteprogrammet som en engangsflyvning til i alt 15destinationer i Ethiopians netværk. Udover London-Heathrow, der tidligere har fået besøg af Dreamlineren, er det Bamako, Bruxelles, Cotonou, Dakar, Dar es Salaam, Kairo, Kigali, Lilongwje, Milano, N’Djamena, Pointe Noire, Stockholm, Rom og Tel Aviv.

Onsdag den 19. september flyver Dreamlineren som rutenummer ET714 fra Addis Ababa kl. 23.00 lokal tid, og efter en mellemlanding i Kairo forventes ankomst til Stockholm-Arlanda kl. 07.00 den følgende dag. Her står flyet indtil kl. 21.00 om aftenen, hvorefter det returnerer som ET715 med ankomst næste dag i Addis Ababa kl. 07.30. Der skulle således være rig lejlighed for flyentusiaster til at kigge nærmere på flyet under opholdet i den svenske lufthavn.

Dreamlineren har kun tre gange tidligere besøgt nordiske lufthavne. Første gang var den 31. august 2010, hvor787´eren var på besøg i Keflavik International Airport ved Rekjavik, mens norske Svalbard Airport (Longyearbyen) tog imod Dreamlineren den 8. september 2010.

Det seneste besøg af Dreamlineren var i Oslo-Gardermoen den 2. maj i år. Besøget var en del af en verdensturné, hvor Boeing-flyet kommer rundt til de baselufthavne, hvor nuværende og kommende kunder er hjemmehørende. Som bekendt bliver Norwegian den første nordiske operatør af drømmeflyet fra Boeing.