DTA: I Danmark regerer SAS

SAS vandt alle fire luftfartsrelaterede priser ved Danish Travel Awards 2016, der blev afviklet onsdag aften i Cirkusbygningen i København.

Forbrugerne og rejsebranchen er rimeligt enige om, hvilket flyselskaber, der er bedst i Danmark. Ved Danish Travel Awards 2016, der blev afholdt onsdag aften i Cirkusbygningen i København, havde rejsemagasinet Stand By bedt forbrugere og rejsebranchen om at pege på “Bedste charterselskab”, “Bedste europæiske flyselskab” samt “Bedste flyselskab oversøisk”. Svaret var klart og entydigt: Det er SAS.

Herudover blev der foretaget en online-afstemning blandt de op imod 300 inviterede gæster fra rejsebranchen om, hvilket indenrigsflyselskab, der var det bedste i Danmark. Her var det muligt at stemme på SAS, Norwegian, Danish Air Transport og Alsie Express, og her løb SAS også med sejren foran Norwegian og med Alsie Express og Danish Air Transport på de efterfølgende pladser. Dermed ryddede SAS hele bordet, og kunne forlade arrangementet med fire ud af 19 statuetter med tilhørende diplomer.

“Vi er i et stærk konkurrencepræget marked, og derfor er det et kæmpe skulderklap, når vi her til aften modtager alle fire priser – og så endda for andet år i træk. Vores kunder har store forventninger og krav til os, og de forventninger lever vi op til ved for eksempel at være innovative, åbne nye ruter og gøre rejsen enklere for vores passagerer,” siger Lars Sandahl Sørensen, der er koncerndriftsdirektør i SAS.

SAS var oppe imod Lufthansa og Norwegian i kampen om at blive bedste europæiske flyselskab, mens konkurrenterne på den oversøiske pris var Emirates og Singapore Airlines. På charterområdet var det Norwegian og Thomas Cook Airlines of Scandinavia, der fik baghjul af SAS.

Fra Spies til Star Tour
Der var ikke meget fornyelse blandt de selskaber, der var nomineret i de enkelte kategorier, samt hos dem, der kunne gå hjem som vindere. Blandt charterarrangørerne måtte Spies lade Star Tour (fra den 1. november TUI Travel, red.) overtage prisen, mens Bravo Tours også var nomineret.

Bedste ferierejsebureau havde forbrugerne endnu engang bestemt, at FDM travel skulle være, mens Carlson Wagonlit Travel som genganger blev kåret som bedste erhvervsrejsebureau foran BCD Travel og American Express GBT.

Som noget nyt fik Danish Business Travel Association (DBTA) mulighed for at overrække foreningens årlige anerkendelsespris ved arrangementet i Cirkusbygningen. Prisen gik til Thomas Spange Carlsen, der til daglig er Global Procurement Manager hos Icopal A/S i Herlev.

Vores kolleger fra Stand By havde for 22. gang sammen med en lille gruppe sponsorer formået at afvikle et veltilrettelagt og professionelt arrangement i festlige rammer i Cirkusbygningen.

Mange af aftenens gæster efterlyste dog nogle nye kriterier for udvælgelse og nominering af kandidaterne, så en egentlig fornyelse kan finde sted og flere priser har mulighed for at skifte hænder. Det vil styrke den mangfoldighed, som branchen rummer og inspirere de mange dygtige og ihærdige ansatte i branchen til at yde lidt mere, når en reel mulighed for belønning venter forude.

 

Relaterede artikler:

Danish Travel Awards rykker til Billund

Skiftedag hos Danish Travel Awards

Ingen overraskelser ved Danish Travel Awards