Dubai International Airport. (Foto: Dubai Airports)

Dubai International på vej tilbage mod toppen

Den internationale lufthavn i Dubai har oplevet stigende passagertal, og målet om 28 millioner rejsende i år forventes stort set opnået. I 2022 er målet det dobbelte antal passagerer.

Flere større lufthavne verden over har den seneste tid oplevet stigende travlhed med flere passagerer i terminalerne.

Dette er blandt andet tilfældet i Dubai International Airport (DXB), der forventer en stærk afslutning på indeværende år. I første halvår håndterede lufthavnen 10,6 millioner passagerer, og tallet for hele 2021 ventes at lande på 26-27 millioner passagerer. Det fortæller Paul Griffiths, koncernchef for Dubai Airports, til nyhedsbureauet Reuters. Målet for i år var 28 millioner rejsende.

Paul Griffiths oplyser videre, at lufthavnen forventer at skulle håndtere i omegnen af 56 millioner passagerer i 2022. Til sammenligning havde Dubai International Airport 25,9 millioner passagerer i 2020 og 86,4 millioner i 2019.

Før coronapandemien var Dubai-lufthavnen verdens fjerdestørste målt på antal passagerer, mens den i 2020 blot endte som verdens 19. største lufthavn.

Store begivenheder vil øge passagertallet
Som følge af den ventede stigning i passagerer har Dubai International Airport genåbnet Terminal 1 og Concourse D for lufthavnens 60 international flyselskaber efter at have været lukket i 15 måneder.

”Dette var afgørende for en fortsat udvidelse af rutenetværket for vores flyselskaber Emirates og flydubai, hvis fælles netværk dækker 168 destinationer og stadig vokser. Vi har allerede været vidne til nogle af årets travleste weekender i juli, og med store internationale begivenheder som Dubai Expo 2020 og Dubai Airshow 2021 i de kommende måneder ser passagerudsigterne for 2021 meget lovende ud,” siger Paul Griffiths.

Dubai International Airport er afhængig af internationale flyrejsende, da lufthavnen ikke har noget indenrigstrafik. Målt på internationale passagerer er den verdens største, så lufthavnen er særligt begejstret, hver gang lande lemper rejserestriktioner til De Forenede Arabiske Emirater.

Ruter til to tredjedele af før-krisens destinationer
Storbritannien besluttede for nyligt at flytte De Forenede Arabiske Emirater fra landets ”røde liste” til den ”gule liste” i rejsevejledningen. Og det mellemøstlige emirat har lavet en betinget ophævelse af rejseretriktioner for passagerer fra blandt andet Indien, Nigeria og Uganda. Dette vil øge den internationale passagertrafik betragteligt, forventer lufthavnen.

I øjeblikket er der ruter til 68 procent af de destinationer, det var muligt at flyve til fra Dubai International Airport før coronapandemien. Der flyves til 94 procent af det antal lande, der var på rutekortet før krisen.

Dubai International Airport beholdt i 2020 titlen som verdens mest travle lufthavn målt på antal internationale passagerer, og lufthavnen har haft denne titel i de seneste syv år.

 

Relaterede artikler:

2,4 millioner passagerer mellem CPH og Dubai

Doha overhaler Dubai som største hub

Dubai Lufthavn: Flere passagerer end forventet