Dubai International Airport i solopgangen (Foto: Dubai Airports)

Dubai Lufthavn: Flere passagerer end forventet

Trods stor tilbagegang i passagertallet sidste år oplevede lufthavnen i Dubai positive tendenser i andet halvår. I december måned oversteg antallet af passagerer forventningerne.

Den store hub-lufthavn Dubai International Airport (DXB) måtte som andre lufthavne verden over se en voldsom nedgang i trafikken sidste år som følge af coronapandemien.

Lufthavnen i Dubai havde i alt 25,9 millioner passagerer i 2020, hvilket er et fald på 70 procent i forhold til 2019. Næsten 18 millioner af passagererne sidste år rejste via Dubai International i løbet af første kvartal 2020 – altså før coronapandemien for alvor brød løs.

Normalt rejser over 86 millioner hvert eneste år til og fra Dubai-lufthavnen, som er den travleste i Mellemøsten.

2,2 millioner passagerer i december
På trods af den store tilbagegang hæfter lufthavnsselskabet Dubai Airports sig ved, at andet halvår 2020 viste positive tendenser, og at trafikken i december med næsten 2,2 millioner passagerer oversteg branchens forventninger, efter at en række flyselskaber har genoptaget ruter til og fra Dubai.

“I det forløbne år har vi været vidne til de sværeste omstændigheder, som rejsebranchen nogensinde har været udsat for. Virkningen af ​​COVID-19-pandemien er ikke kun blevet mærket i vores sektor, men i hele verden. DXB’s trafiktal afspejler dette testmiljø, men kommer også med et element af håb og tillid,” siger Paul Griffiths, koncernchef for Dubai Airports.

I april sidste år blev DXB lukket for almindelig trafik som følge af restriktioner fra myndighederne i De Forenede Arabiske Emirater. Luftrummet i ørkenstaten blev officielt genåbnet igen 23. juni 2020, og Dubai åbnede igen for turisme den 7. juli 2020. Disse ændringer havde en positiv indflydelse på lufthavnens trafiktal, og antallet af passagerer steg markant frem mod slutningen af året.

75 procent af flyselskaberne er tilbage
I øjeblikket flyves der på 142 destinationer til og fra Dubai International, hvilket svarer til 61 procent af ruterne før pandemien. 75 procent af de flyselskaber, som tidligere var på ankomst- og afgangstavlerne i lufthavnen, er i dag vendt tilbage til DXB.

Indien var i 2020 fortsat det største destinationsland fra DXB med 4,3 millioner passagerer, efterfulgt af Storbritannien med 1,89 millioner passagerer og Pakistan med 1,86 millioner passagerer.

De tre største bydestinationer var London (1,15 millioner passagerer), Mumbai (772.000 passagerer) og New Delhi (722.000 passagerer).

Dubai Airports driver foruden DXB også Dubais fremtidige storlufthavn Al Maktoum International Airport (DWC).

 

Relaterede artikler:

Emirates flyver fortsat passagerer til Dubai

Dubai Airports efterlyser globale rejseprotokoller

En milliard passagerer i Dubai International Airport