Dubai World Central Airport (DWC) skal efter planen udbygges til 260 millioner passagerer årligt. (Foto: Dubai Airports)

Dubai-lufthavn udnytter blot tre procent af kapacitet

I løbet af sidste år håndterede Dubai World Central Airport lidt under en million passagerer, hvilket kun udgør tre procent af lufthavnens samlede kapacitet.

Dubai World Central Airport (DWC) er Dubais næststørste lufthavn efter den store Dubai International Airport (DXB), der håndterede næsten 90 millioner passagerer i 2018.

Dubais flagskib inden for lufthavne er imidlertid mange gange større på antal rejsende i forhold til Dubai World Central, der i løbet af sidste år kun håndterede 900.000 passagerer. Men den mindre Dubai-lufthavn har potentiale til meget mere, eftersom lufthavnen sidste år er blevet udvidet fra at kunne håndtere fem-syv millioner årlige rejsende til fremover at kunne tage imod op mod 26,5 millioner passagerer.

Med andre ord udnyttede Dubai World Central blot 3,4 procent af sin samlede kapacitet i 2018. Antallet af passagerer faldt faktisk med en halv procent i forhold til 2017, men Dubai World Central fik fin vækst i antal passagerer i andet halvår af 2018 som følge af flere nye ruter.

Får trafik fra Dubai International
Dubai World Central er udbygget for blandt andet at være rustet til at kunne overtage trafik fra Dubai International Airport. I andet kvartal i år skal Southern Runway i DXB opgraderes, hvorfor denne landingsbane er lukket for trafik i perioden fra den 16. april til den 30. maj. En periode på 45 dage.

Den lukkede landingsbane vil naturligvis reducere lufthavnens kapacitet, og i den forbindelse vil Dubai World Central være et tilgængeligt alternativ for de berørte flyvninger.

I 2014 var der en lignende situation, da den nordlige landingsbane i Dubai International Airport ligeledes skulle renoveres.

Rusland er topdestination
De tre regioner, der bidrager mest til væksten i Dubai World Central, er CIS (landene i det tidligere Sovjetunionen, red.), Vesteuropa og Østeuropa. 408.747 passagerer rejste til og fra CIS-landene i 2018, mens Vesteuropa havde 196.355 rejsende. 186.655 passagerer rejste til og fra lande i Østeuropa.

Rusland var den mest populære destination sidste år med 405.976 passagerer, mens 169.307 passagerer rejste til og fra Tyskland. Libanon stod for 55.103 rejsende. Moskva, Beirut og Katowice i Polen var de mest besøgte byer.

Dubai World Central havde i alt 29.959 operationer i løbet af sidste år, hvilket er en nedgang i trafikken på 12,4 procent. I øjeblikket flyver 10 flyselskaber med passagerer fra Dubai World Central, og de har i gennemsnit 21 flyvninger om ugen til syv forskellige internationale destinationer.

Dubai Airports både ejer og driver Dubai World Central Airport og Dubai International Airport.

 

Relaterede artikler:

Tilbagegang i Dubai-lufthavn

Dubai International opgraderer den ene landingsbane

Banerenoveringer skaber udfordringer i Dubai

Europæisk lavprisflyselskab vil flyve til Dubai og Indien

Dubai Airports vil være verdens største