EasyJet Airbus A319-100 (Foto: Simone Ciaralli)

EasyJet åbner rute fra London til Aarhus

Aarhus Lufthavn får sin anden rute til London, når easyJet den 2. november vil flyve til den østjyske lufthavn fra Gatwick Airport.

Det store britiske lavprisflyselskab easyJet har tilsyneladende fået smag for Aarhus Lufthavn. Den 1. september begynder easyJet at flyve til Aarhus fra Berlin- Tegel, og nu annoncerer selskabet en rute fra Gatwick Airport i London med start den 2. november i år.

Der bliver tale om to ugentlige afgange opereret med Airbus A319 med plads til 156 passagerer. Der flyves på mandage kl. 14.30 fra Aarhus med ankomst i Gatwick Airport kl. 15.15 samt på fredage kl. 11.45 med ankomst kl. 12.40. Returflyvningerne finder sted på samme dage kl. 10.45 om mandagen og kl. 08.10 om fredagen.

Ruten er således perfekt skræddersyet til en forlænget weekend i London med udrejse fredag middag og hjemrejsen mandag eftermiddag.

”For mig er det helt ekstraordinært, at easyJet kan se så stort potentiale i Aarhus, at de annoncerer en ny rute, allerede inden ruten til Berlin er kommet på vingerne. Gatwick er vel at mærke den næststørste lufthavn i Storbritanien efter Heathrow, og det betyder, at et væld af nye destinationer kommer inden for rækkevidde af østjyderne. Fra Gatwick er det blandt andet muligt at flyve direkte til New York, Amsterdam, Barcelona, Budapest, Orlando og Buenos Aires,” siger Peter Høgsberg, der er administrerende direktør i Aarhus Lufthavn.

EasyJet og Norwegian har blandt andet et samarbejde kaldet Worldwide by easyJet, hvor det på sigt skal være muligt at købe en billet med easyJet til London-Gatwick og derfra rejse videre på en langdistancerute med Norwegian.

To London-ruter fra Aarhus
Den kommende rute til London bliver dog ikke den eneste fra Aarhus Lufthavn til den britiske hovedstad. Siden 1999 har Ryanair fløjet mellem London-Stansted og Aarhus, og dermed får det irske lavprisflyselskab ny konkurrence. I 2017 var der 95.776 passagerer på Ryanais London-rute, der er lufthavnens vigtigste udenrigsrute.

At den nye rute også forventes at trække britiske turister til Aarhus bliver samtidig en gevinst for VisitAarhus.

”Jeg ser det som en stor cadeau til Aarhus og byens turismeprodukt, at et verdensomspændende flyselskab som easyJet vælger at etablere en rute mellem Gatwick og Aarhus. Vi ved i forvejen, at englænderne er glade for Aarhus, for britiske medier har skrevet rigtig mange positive artikler om os – blandt andet som følge af byens status som Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Det er et stort marked, som nu bliver eksponereret endnu mere for Aarhus, og det er alt andet lige rigtig godt nyt for byens turismeaktører,” siger Peer H. Kristensen, der er direktør i VisitAarhus.

EasyJet-ruten fra Aarhus Lufthavn bliver den eneste helårsrute fra Vestdanmark til London Gatwick Airport. Fra Billund Lufthavn flyver Ryanair også til London-Stansted, British Airways til London-Heathrow samt Sun-Air som franchisepartner for British Airways til London City Airport. 

Fra Aalborg Lufthavn flyver Ryanair til Stansted Airport, mens Norwegian i sommerhalvåret flyver til Gatwick Airport. Norwegian har netop besluttet at aflyse London-Gatwick fra den nordjyske lufthavn i det kommende vintertrafikprogram, og det har muligvis været et ekstra argument for easyJet.

 

Relaterede artikler:

42.000 flere passagerer fra Aarhus Lufthavn

EasyJet rykker ind i Aarhus Lufthavn