EasyJet Airbus A320-200. (Foto: EasyJet)

EasyJet rykker ind i Aarhus Lufthavn

For første gang nogensinde vil det britiske lavprisflyselskab easyJet etablere en rute fra en anden dansk lufthavn end CPH, og det bliver i Aarhus Lufthavn.

Der er udsigt til et godt år for Aarhus Lufthavn.

Europas næststørste lavprisflyselskab easyJet har nemlig fundet vej til den østjyske lufthavn og vil fra den 1. september tilbyde to ugentlige flyvninger fra Aarhus Lufthavn til Berlin-Tegel.

Der flyves på onsdag og lørdage med fly af typen Airbus A320-200 med plads til 180 passagerer. Afgangen fra Berlin bliver om onsdagen kl. 10.30 med ankomst kl. 11.45 i Aarhus og retur igen kl. 12.55 med ankomst kl. 14.10. Om lørdagen flyves kl. 17.30 fra Berlin, hvor flyet ankommer i Aarhus kl 18.45 og returnerer kl. 19.55 med ankomst i Tegel kl. 21.10.

”Vi ser det som endnu et gennembrud for lufthavnen, at et af verdens største lavprisselskaber har fået øjnene op for Aarhus og vælger at etablere sig i byen. Vi har i lang tid haft en interesse i at få netop easyJet til Aarhus, fordi det er det næste store skridt til at forløse lufthavnens potentiale,” siger Torben Boldsen, der er bestyrelsesformand i Aarhus Airport.

Stor tysk interesse for Aarhus
Hos Aarhus Lufthavns administrerende direktør Peter Høgsberg er der naturlig glæde at spore efter flere år med tilbagegang i lufthavnen.

”Vi hilser easyJet stort velkommen i Aarhus Airport og håber på en lang rejse sammen. Erhvervslivet i Østjylland har vist stor interesse for en direkte rute mellem Aarhus og Berlin, og vi ved, at danskerne elsker Berlin for byens fantastiske kulturliv. Derudover kan vi af VisitDenmarks overnatningstal se en voldsom stigning i interessen for Aarhus fra tysk side, så alt i alt tyder det på et rigtig godt match,” siger Peter Høgsberg.

Lufthavnsdirektøren kobler dermed det stigende antal tyske overnatninger i Aarhus (85 procent i 2017, red.) med berlinernes interesse for at flyve til Aarhus. selvom hovedparten af de tyske turister i den jyske hovedstad typisk kommer med bil. Men under alle omstændigheder udgør tyskere den største gruppe af internationale turister i Aarhus, hvorfor lufthavnen mener, at potentialet er større end nogensinde før.

Den nye easyJet-rute til Berlin bliver ikke den eneste fra Jylland. Ryanair flyver i forvejen fire gange om ugen mellem Billund og Berlin-Schönefeld.

 

Relaterede artikler:

Billund blev genforenet med Berlin

Billund Lufthavn får lavprisrute til Berlin

EasyJet vil fokusere på CPH