Airbus A320neo fra easyJet ved åbningen af Berlin Brandenburg Airport. (Foto: Foto: Günter Wicker)

EasyJet vender tilbage til Aarhus Lufthavn

Fra den 31. marts 2021 vil easyJet genoptage ruten fra Aarhus til Berlin, som selskabet lukkede i sommeren 2019. Dermed bliver der to lavprisruter fra Vestdanmark til Berlin i den kommende sommer.

Med et års forsinkelse, bliver det atter muligt at se de orange farver fra easyJet i Aarhus Lufthavn. Det sker den 31. marts 2021, når det britiske lavprisflyselskab genåbner ruten fra Aarhus til Berlin.

I en kort periode på 10 måneder fra efteråret 2018 og indtil slutningen af juni 2019 fløj easyJet to gange ugentligt fra Berlin-Tegel til den østjyske lufthavn. Herefter blev ruten offer for nogle nedskæringer, men den var planlagt til at vende tilbage den 30. marts i år, hvilket COVID-19-pandemien dog satte en stopper for.

Når easyJet vender tilbage til Aarhus Lufthavn med en Berlin-rute, så er det ikke længere Tegel Airport, der skal flyves til. Det bliver i stedet den nye Berlin Brandenburg Airport, der officielt blev indviet den 31. oktober i år.

Der flyves to gange om ugen med Airbus A320 på henholdsvis onsdage og fredage. Om onsdagen starter flyet i Berlin kl. 06.50 og lander i Aarhus Lufthavn kl. 08.05. Her vender flyet på 50 minutter og returnerer kl. 08.55 til den tyske hovedstadslufthavn, hvor det er fremme kl. 10.00. Fredagsafgangen ligger som en tidlig eftermiddagsrotation kl. 13.15 fra Berlin og med returflyvning fra Aarhus kl. 15.15. I højsæsonen i juli og august flyves der dog på tirsdage og lørdage på en sen aftenrotation.

To Berlin-ruter fra Vestdanmark
Hos Aarhus Lufthavn er der glæde over, at Berlin og easyJet vender tilbage. Dermed har lufthavnen landet to nye ruter i december, idet Lufthansa-selskabet Air Dolomiti for 10 dagen siden annoncerede en rute til München.

”Berlin er en højt prioriteret destination for Aarhus Airport. Det er en by, man aldrig rigtig bliver færdig med, og for mange er det et must at besøge Berlin mindst én gang om året. Vi har netop gennemført en større forbrugerunderundersøgelse, hvor Berlin bonner ud blandt østjydernes 10 mest ønskede direkte destinationer fra Aarhus. Det tror vi bliver endnu mere udtalt i 2021, hvor Berlin formentlig vil opleves som et af de mere trygge steder at rejse hen i geografisk nærhed, når rejsemarkedet med vaccinens indtog forhåbentlig begynder at løsne op”, siger administrerende direktør Peer H. Kristensen fra Aarhus Lufthavn. 

Berlin-ruten fra Aarhus Lufthavn bliver dog ikke den eneste fra det vestdanske marked. Søndag den 28. marts 2021 genoptager Ryanair ruten fra Billund til Berlin, og det irske lavprisflyselskab vil flyve tre gange om ugen på onsdage, fredage og søndage.

 

Relaterede artikler:

Berlin-rute vender tilbage til Aarhus Lufthavn

EasyJet sommerlukker i Aarhus Lufthavn

EasyJet rykker ind i Aarhus Lufthavn