EasyJet check-in område i Aarhus Lufthavn. (Arkivfoto: Aarhus Airport)

Berlin-rute vender tilbage til Aarhus Lufthavn

Europas næststørste lavprisflyselskab easyJet forsøger sig igen med en Berlin-rute fra Aarhus Lufthavn. Sidste gang blev ruten lukket efter blot 10 måneder.

Optimismen var stor, da easyJet i efteråret 2018 rykkede ind i Aarhus Lufthavn med først en rute til Berlin og et par måneder senere en rute til London-Gatwick.

Berlin-ruten holdt i blot 10 måneder, inden det britiske lavprisflyselskab trak følehornene til sig igen, mens London-ruten i stedet blev en permanent vintersæsonrute.

“Vi stræber altid efter at tilbyde et overbevisende netværk til vores kunder og skabe effektivitet i vores drift. Vi gennemgår og overvåger regelmæssigt vores ruter for at sikre, at vi tilbyder de mest populære ruter med den største efterspørgsel,” lød det fra pressechef Anita Carstensen hos easyJet i Østrig, Tyskland og Schweiz, da hun skulle forklare, hvorfor man i 2019 trak sig ud af Aarhus Lufthavn før tid.

To ugentlige afgange til Berlin
Men nu er easyJet tilbage i den østjyske lufthavn, der tilsyneladende har stillet noget lokkemad i udsigt, som det har været svært at sige nej til for det britiske lavprisflyselskab. Derfor vil easyJet endnu engang blive en del af sommertrafikprogrammet med en rute til Berlin-Tegel. Der flyves på fredage og mandage til den tyske hovedstad fra mandag den 30. marts.

Om mandagen vil easyJet flyve kl. 10.10 fra Berlin med ankomst i Aarhus Lufthavn kl. 11.25. Flyet vendes på 45 minutter, og kl. 12.10 går turen mod Berlin, hvor flyet lander igen kl. 13.25. Om fredagen er tidtabellen lagt en halv time senere, således at flyet først forlader Berlin kl. 10.40, og det skubber resten af tidtabellen, så flyet først er i Berlin igen kl. 14.00.

Det er planen, at det er et fly af typen Airbus A320 med 180 sæder, der skal gennemføre flyvningerne frem til den 23. oktober. Dermed vil lufthavnen øge sin udbudte internationale rutekapacitet med 21.600 sæder i denne periode. 

”Berlin er en strategisk vigtig rute for Aarhus Airport. Ikke alene giver vi østjyske forretningsrejsende direkte adgang til møder og konferencer i Tysklands hovedstad, men vi understøtter også den vedvarende tiltrækning, som Berlin har som storbydestination. Berlin er en by, man aldrig bliver færdig med, og den står fortsat højt på østjydernes ønskeliste over rejsemål til en weekendtur”, siger Peer H. Kristensen, administrerende direktør i Aarhus Lufthavn.

En appelsin i turbanen
I VisitAarhus, hvor lufthavnsdirektør Peer H. Kristensen var ansat i en årrække, vækker ruteåbningen ikke overraskende begejstring. 

”Aarhus har fået rigtigt godt fat i det tyske marked. Kombinationen af natur og kultur er et super match til det tyske publikum, og her byder vi på noget særligt i Aarhusregionen. En direkte forbindelse mellem Berlin og Aarhus er helt klart en appelsin i turbanen, og vi har allerede store forventninger til, hvad det vil få af betydning for antallet af tyske gæster i Aarhusregionen”, siger Pia Lange Christensen, der har afløst lufthavnensdirektøren som direktør i VisitAarhus.

 

Relaterede artikler:

EasyJet sommerlukker i Aarhus Lufthavn

Aarhus Lufthavn: Håber på 10 easyJet-ruter

EasyJet rykker ind i Aarhus Lufthavn