Airbus A320-200 fra Egyptair.

Egyptiske myndigheder afviser rygter om MS804

Egyptens civile luftfartsmyndigheder henstiller medierne til at være forsigtige med at drage konklusioner om årsagen til MS804-ulykken, før analyserne er færdige.

Begge de sorte bokse fra flight MS804, der styrtede i Middelhavet den 19. maj under en flyvning fra Paris-CDG til Cairo, er nu atter i de egyptiske myndigheders varetægt. Forinden havde begge bokse, der omfatter Cockpit Voice Recorder (CDR) og Flight Data Recorder (FDR), været en tur hos eksperter i Paris for at blive repareret, således at udlæsning af data kan finde sted.

Men allerede tidligere på ugen spekulerede flere medier i, at det var en brand om bord på A320-flyet fra Egyptair, der kan have været årsag til det efterfølgende flystyrt. Der skulle angiveligt have været opsnappet samtaler fra flyet, hvor der rapporteres om brand om bord.

Dette er dog blevet afvist af de egyptiske myndigheder, der netop har udsendt pressemeddelelse nr. 22 fra den egyptiske havarikommission, der efterforsker ulykken.

Data skal matches tidsmæssigt
I dagene efter ulykken kom der mange divergerende meldinger om flyet og de 66 ombordværendes skæbne, hvorfor medierne ikke nødvendigvis har fæstnet lid til de officielle udsagn fra de egyptiske myndigheder.

“Det tekniske undersøgelsesudvalg vil gerne understrege, at det er den eneste officielle kilde til alle erklæringer om A320-ulykken og er ikke ansvarlig for eventuelle oplysninger udsendt fra andre kilder,” hedder det i den seneste meddelelse.

I meddelelsen forklares det, at udvalget har indsamlet en række oplysninger, som man skal bruge tid til at analysere for at nå frem til nogle meget grundlæggende konklusioner. I den kommende periode vil eksperterne således verificere oplysningerne, der er downloadet fra flyets FDR og etablere en tidsmæssig sammenhæng med de data, der er hentet fra flyets CVR.

“Vi opfordrer medierne til at være forsigtige med at distribuere nyheder om ulykken, da man kun kan stole på de officielle rapporter fra selve udvalget,” hedder det fra Egyptian Aircraft Accident Investigation Committee.

 

Relaterede artikler:

Begge “sorte bokse” fra MS804 er bjærget

Officielt: Vragdele fra Egyptair-fly er lokaliseret

Passagerfly forsvundet mellem Paris og Cairo