Niels Hemmingsen (t.v.) ny administrerende direktør i Aalborg Lufthavn og bestyrelsesformand Thomas Kastrup-Larsen. (Foto: Aalborg Kommune)

Eks-SAS direktør overtager ledelsen i Aalborg Lufthavn

Niels Hemmingsen, der har en fortid som driftsdirektør i SAS, er blevet ansat som ny administrerende direktør i Aalborg Lufthavn. Han tiltræder hurtigst muligt.

Efter Søren Svendsen i midten af september annoncerede sin afgang som administrerende direktør for Aalborg Lufthavn, har bestyrelsen nu fundet afløseren.

Valget er faldet på 55-årige Niels Hemmingsen, der tiltræder snarest muligt og senest den 13. december 2020 , når lufthavnen sammen med DSB og Banedanmark kan fejre åbningen af den nye togforbindelse direkte til lufthavnen.

Det er ikke en kandidat, der er ubekendt med luftfart, der overtager chefstolen i hjørnekontoret på lufthavnens første sal. Niels Hemmingsen har således været ansat otte og et halvt år i SAS fra 2001 til 2009, hvor han sluttede som driftsdirektør og medlem af flyselskabets koncernledelse. Herudover har Niels Hemmingsen også en baggrund med operationel ledelse og forretningsudvikling.

Derfor er det også en enig bestyrelse, der har valgt Niels Hemmingsen blandt de mange ansøgere til stillingen.

“Jeg er yderst tilfreds med, at det er lykkedes Aalborg Lufthavn at tiltrække en kapacitet som Niels Hemmingsen til at tage over efter Søren Svendsen.” siger bestyrelsesformand Thomas Kastrup-Larsen, der også er borgmester i Aalborg Kommune.

Glæder sig til at komme i gang
Senest har Niels Hemmingsen været ansat ni år i den svenske, børsnoterede e-handelsvirksomhed Boozt.com. Her fratrådte han den 1. november sidste år, men han har indtil midten af 2020 været rådgiver for virksomheden.

“Det har været et stort ønske at finde en kandidat, der kan kombinere centrale kompetencer inden for luftfart, med erfaring og succes fra anden forbrugerorienteret branche. Han har således en solid erfaring fra SAS og Boozt.com. Vi forventer, at vi med Niels Hemmingsen ved roret er klar til at vækste på vej ud af coronakrisen til glæde for hele Nordjylland,” uddyber bestyrelsesformanden.

Den nye lufthavnsdirektør glæder sig da også til at komme i gang med udfordringerne samt at møde lufthavnens ansatte.

“Det bliver spændende og en meget interessant udfordring at være med til at løfte Aalborg Lufthavn tilbage til og bygge videre på den vækst og løbende serviceudvikling, der har præget lufthavnen i mange år. Regionen står over for mange udfordringer her mod udgangen af 2020, og lufthavnen har en vigtig rolle med at generere bedst mulig infrastruktur ind og ud af regionen til gavn for borgere, erhverv og turister. Der åbner sig desuden gode muligheder med togene, der skal køre til og fra lufthavnen – og jeg vil arbejde for at være klar til kundernes fortsatte tilbagevenden med et solidt og over tid øget tilbud til dem,” udtaler Niels Hemmingsen.

Spektakulær karriere i Forsvaret
Udover de civile stillinger i SAS og Boozt.com, samt en kort afstikker til Schweiz som managementkonsulent, så har Niels Hemmingsen også en lang erfaring fra Forsvaret.

Karrieren tog sin begyndelse i 1986 som reserveofficer ved Flyvevåbnet i den daværende Tirstrup Lufthavn, og da Niels Hemmingsen afsluttede sine 15 år i Forsvaret i 2001, havde han en rang af major.

CV’et nævner dog ikke noget om den periode, hvor Niels Hemmingsen – angiveligt som FE-agent – i 1987 blev arresteret i Polen, hvor han sammen med en anden dansk reserveofficer havde fotograferet militære installationer i Polen. Han blev idømt syv års fængsel, men blev udvist til Danmark efter et halvt år af dommen.

 

Relaterede artikler:

“En gammel mand på 68 år skal ikke drive Aalborg Lufthavn”

Direktør forlader Aalborg Lufthavn

Svendsen’s svendestykke