Embedsmand skal styre det nye SAS-selskab

Trafikstyrelsens chef for kontrol af sikkerheden i danske luftfartsselskaber skal fremover være chef for SAS’ nye produktionsselskab, der ikke skal hedde Cimber.

Det bliver en mand med stor erfaring med den danske luftfartsbranche, der den 1. marts skal lede det nye selskab, som skal stå for driften af SAS’ CRJ-900 fly. Valget er nemlig faldet på Kent Hansen, der fra 2000 til 2004 var flyvechef i SAS’ daværende produktionsselskab SAS Commuter. Det nye selskab er i mange henseender faktisk en tro kopi af SAS Commuter. Selskabet skal nemlig ikke sælge billetter selv, men blot producere for SAS.

Kent Hansen har de seneste 4,5 år været kontorchef i Trafikstyrelsen og ledet den afdeling, der kontrollerer sikkerheden i danske luftfartsselskaber. Nu skal han over på den anden side af skrivebordet og stå i spidsen for et af de største af de flyselskaber, som han i dag er med til at kontrollere. Men det ser han ikke som et problem.

”Tværtimod. Så ved jeg hvad det er for en verden jeg kommer fra,” siger Kent Hansen, der arbejder i Trafikstyrelsen i resten af februar. Han har dog sluppet alt arbejde, der har at gøre med tilsyn og godkendelse af danske flyselskaber.

Kommer ikke til at hedde Cimber
Kent Hansen sætter sig til rette i direktørstolen i et selskab, som endnu ikke har noget officielt navn. Det bliver skabt ud fra skallen af Cimber A/S, som SAS i december meddelte, at de ville købe. Et køb, som mandag blev godkendt af Konkurrencestyrelsen.

Hvad selskabet kommer til at hedde, ligger endnu ikke fast. Til gengæld ved SAS godt hvad selskabet ikke kommer til at hedde.

”Det kommer ikke til at hedde Cimber. Det får et nyt navn. Hvilket har vi ikke besluttet endnu,” forklarer pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS.

Som CHECK-IN.dk kunne fortælle i sidste uge, så har SAS brugt et datterselskab ved navn Red1 A/S til at købe Cimber A/S og registreret domænenavnet red1.dk. SAS’ finske produktionsselskab hedder Blue1 og derfor er det nærliggende at forestille sig, at det nye danske produktionsselskab skal hedde Red1.