Emirates ved første ankomst i Københavns Lufthavn den 1. august 2011 (Foto: CPH)

Emirates er landet

Mandag landede flight EK151 som det første fly fra Emirates i Københavns Lufthavn. Den direkte rute København-Dubai er nummer 114 globalt for det ekspansive mellemøstlige luftfartsselskab. Den nye rute vil også markere sig stærkt med luftfragt fra hele Skandinavien.

I går skete det så endeligt. Mandag den 1. august klokken 13.10 satte det første fly fra det mellemøstlige luftfartsselskab Emirates sine hjul på landingsbanen i Københavns Lufthavn.

Det første fly – en Airbus A330-200 – blev hilst velkommen af vandkanoner i Københavns Lufthavn, inden det kørte til gaten ”Charlie 10”. Indenfor i terminalen var gæster samlet i Restaurant København, hvor de kunne overvære Emirates-flyet parkere ved gaten.

Den historiske begivenhed gjorde København til Emirates’ 27. destination i Europa og nummer 114 globalt. Med mandagens officielle indvielse er København nu forbundet med Emirates internationale rutenetværk med en daglig flyafgang til Dubai og videre transfer til mere end 100 destinationer i Mellemøsten, Afrika, Asien og Australasien.

Flight EK151 lettede fra Dubai kl. 8.30 fyldt med passagerer, herunder en række højtplacerede medarbejdere fra Emirates samt Jens Lund, formand for Danish Business Council i Dubai ogLars Østergaard Nielsen, adm. direktør for Mærsk Kanoo (UAE).

”København tilfører en ny og spændende dimension til Emirates’ netværk. Emirates’ passagerer fra Skandinavien skal ikke længere rejse til Tyskland for at rejse med vores fly. De kan rejse direkte fra den danske hovedstad hele vejen til Fjernøsten og Australasien via vores ultra-moderne centrum i Dubai,” siger Richard Vaughan, der er Emirates’ Divisional Senior Vice President, Commercial Operations Worldwide.

Med ruten åbner sig også en ny mulighed for luftfragt fra Skandinavien. Emirates har siden 2003 fløjet fragtfly til Göteborg i Sverige, men den nye daglige rute tilgodeser importører og eksportører med højere frekvens og øget fragtkapacitet.

Hvert passagerfly kan nemlig have op til 17 tons fragt og vil typisk medbringe eksportvarer som farmaceutiske produkter og medicinalvarer. Indgående fly til København vil formenligt transportere forbrugsvarer og elektronik fra Asien.

Wonderful Copenhagen og Københavns Lufthavne vurderer, at den nye rute vil sætte skub i både erhvervslivet og turismen til og fra København via Dubai og de mange destinationer i Mellemøsten, Afrika, Asien og Australasien.

”Ruten er rigtig godt nyt for de mange danske og skandinaviske virksomheder, der gør forretning på disse vækstmarkeder i Sydøstasien, Indien og Australien. Den vil hjælpe med at tiltrække såvel forretningsrejsende som turister til Danmark til stor gavn for turismen herhjemme,” siger salgsdirektør i Københavns Lufthavne Carsten Nørland.

“Der er et betydeligt turismepotentiale, som vi ser frem til at realisere. Den destinationsmarkedsføring vi i samarbejde med Emirates ruller ud i Asien og Australien de kommende år vil bidrage til at realisere potentialet,” siger Lars Bernhard Jørgensen, der er adm. direktør i Wonderful Copenhagen og formand for ruteudviklingsprogrammet Copenhagen Connected.

Mandag aften fejrede Emirates lanceringen af den nye rute med en stor gallamiddag på Nationalmuseet med mere end 400 gæster fra dansk og svensk erhvervsliv samt underholdning fra blandt andre Steffen Brandt og Sanne Salomonsen.

I år har Emirates allerede etableret nye flyruter til Basra og Geneve. Næste lancering er i Skt. Petersborg, der åbner 1. november, og derefter Bagdad den 13. november.