Det nye Thales-underholdningssytem. Foto: Emirates

Emirates investerer i hurtigere WiFi

Kunderne hos Emirates kan se frem til internethastigheder på helt op til 50 megabit, når det mellemøstlige flyselskab får leveret de nye Boeing 777X-fly i 2020.

Om nogle år kan passagererne surfe endnu hurtigere rundt på internettet hos Emirates.

Det store flyselskab indgår i samarbejde med den franske it-udviklingsvirksomhed Thales og netværksudbyderen Inmarsat GX om at skabe et revolutionerende WiFi med hastigheder op til 50 megabit per sekund, hvilket angiveligt er pr. passager.

Emirates og Thales har underskrevet en aftale, der betyder, at flyselskabets nye Boeing 777X-fly bliver sat i drift med en næste-generations bredbåndsforbindelse, som bliver den hurtigste på markedet ved hjælp af Inmarsat GX. De nye Boeing-langdistancefly forventes at blive leveret til Emirates fra 2020.

I forvejen har Emirates og Thales en millionaftale med installation af underholdningssystemet Thales AVANT i Boeing 777X-flyene. Den nye aftale skal supplere den eksisterende for generelt at optimere et ’state-of-the-art’-underholdningssystem og -internetforbindelse (IFEC).

Emirates har samlet investeret over 200 millioner dollars (1,3 milliarder kroner, red.) i internettilslutning på sine fly, og en stigende efterspørgsel på internet fra passagererne betyder, at flyselskabet i dag har mere end 800.000 onlinebrugere pr. måned.

Stærkere inflight-oplevelse
Samtlige kunder hos Emirates tilbydes i dag 20 megabyte gratis data ombord. Skywards-medlemmerne på First Class og Business Class kan ubegrænset og gratis benytte internetforbindelsen, mens passagerer på økonomiklasse tilbydes rabatter på data.

Den nye, forbedrede internetforbindelse vil i kombination med Thales AVANT’s innovative underholdningssystem (IFE) give en endnu bedre og stærkere inflight-oplevelse. Et prisvindende underholdningssystem ved navn ice.

Emirates er verdens største operatør af Boeing 777-fly, som karakteriseres ved at være nogle af de mest populære og avancerede langdistancefly på markedet i dag. Det Dubai-baserede flyselskab har 165 Boeing 777-fly, og der er yderligere 164 på fast ordre. 150 af dem er de nye Boeing 777X-fly, der således forventes i kommerciel drift hos Emirates fra 2020.

På de hjemlige breddegrader meddelte SAS i oktober, at udrulningen af WiFi til selskabets nye Airbus A320neo-fly ville ske i dette efterår, men arbejdet er imidlertid forsinket. Det betyder, at de nye mellemdistancefly først får WiFi fra begyndelsen af foråret 2018. Hastigheden bliver på 12 megabit, hvilket skulle være rigeligt til arbejde på internettet og streaming af film.

 

Relaterede artikler:

Snart WiFi ombord på alle Emirates-fly

Emirates åbner dørene til sine lounges

Forsinket WiFi i SAS-fly

SAS overvejer WiFi i alle fly

Nye kabiner og Wi-Fi på SAS-fly