Emirates og easyJet indleder samarbejde

Et usædvanligt samarbejde indenfor luftfarten blev præsenteret i går. Det Dubai-baserede flyselskab Emirates indgår samarbejde med lavprisflyselskabet easyJet om bonusprogram.

Igennem de senere år er der dukket mange umage samarbejdsrelationer op indenfor luftfarten. Det pressede luftfartsmarked giver rum for nytænkning, hvor hellige køer slagtes i hobetal.

I weekenden kunne internationale nyhedsmedier rapportere om mulige fusionstanker mellem Lufthansa og Turkish Airlines, og i går kunne Europas næststørste lavprisflyselskab easyJetoffentliggøre et samarbejde med Dubai-baserede Emirates.

Aftalen mellem easyJet og Emirates betyder, at Emirates-kunder med optjente bonusmilesi Skywards-loyalitetsprogrammet kan benytte denne værdi til at købe flyrejserhos easyJet. Ifølge parterne skulle aftalen forbinde samtlige 31. europæiske Emirates-destinationer med samtlige easyJet-destinationer i Europa.

Rent praktisk betyder det, Skywards-medlemmer kan købe easyJet-billetter som en del af en Emirates-rejsee eller som selvstændige rejser.

“Med mere end 130 destinationer i Europa og Nordafrika var det et oplagt valg for Emirates at indgå partnerskab med easyJet. Ligesom Emirates er easyJet dedikeret til at udvide sin operation ved at forbinde et stigende antal byer og tilbyder passagererne uanede rejsemuligheder. Dette spændende, nye og strategiske partnerskab vil give vores stærke Skywards-medlemsbase, hvoraf 31 procent er bosat i Europa, nye muligheder for at indløse deres Miles og udvide deres rejsemuligheder,” siger Thierry Antinori, der er Emirates Executive Vice-President, Passenger Sales Worldwide.

En ægte ‘win-win’
Aftalen vurderessom værende en ægte ‘win-win’. Emirates får mulighed for at tilbyde sine mange kunder i Skywards-programmetbedre udnyttelsespotentiale af opsparede bonusmiles.Til gengæld får easyJetadgang til et nyt kundesegmentsamt naturligvis også en vis betaling for de bookede flybiletter fra Emirates-kunderne.

”Emirates er et velkendt flyselskab på vores markeder med et fortjent ry for at være et af verdens hurtigst voksende flyselskaber. Partnerskabet med easyJet vil bidrage til at udvide Emirates’ rækkevidde ved atgive Skywards-medlemmerne adgang til vores markedsledende europæiske netværk,” siger Paul Simmons, easyJets UK Director. ”

Skywards tilbyder tre niveauer af medlemsskab, henholdsvis Blue, Silver og Gold. Medlemmerne optjener Skywards Miles, når de flyver med Emirates eller partnerselskabersamt benyttereksempelvis hoteller og biludlejningsselskaber med partneraftale.